Ion Bogdan Ştefănescu şi magia „Flautului fermecat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul „Flautul Fermecat“ cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, început în această primăvară cu succesele din luna martie de la Washington DC şi New York şi continuat cu recitalurile din luna iunie din Japonia, la Osaka şi la Tokyo, şi-a încheiat periplul naţional pe 10 noiembrie la Piteşti.

În această toamnă, cei doi muzicieni au oferit publicului pe scenele din România, un program spectaculos desfăşurat sub genericul Clasic V.I.P.

Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră de Mozart a fost interpretat în cele două concerte din cadrul turneului care au avut loc la Sala Radio din Bucureşti şi la Centrul Multifuncţional din Piteşti, solişti fiind Ion Bogdan Ştefănescu la flaut şi Mariana Bîldea la harpă. La Bucureşti cei doi au cântat împreună cu Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Gabriel Bebeşelea, iar la Piteşti cu Orchestra Filarmonicii condusă de Radu Ciorei.

La final de turneu, Ion Bogdan Ştefănescu vorbeşte despre experienţa din acest an:

„Turneul Flautul fermecat – Clasic V.I.P. s-a încheiat cu două concerte alături de Mariana Bîldea, cea care a primit o harpă de aur de la Vanghelis. De data aceasta, a şasea ediţie a turneului nostru a adus mai multe premiere foarte plăcute: în primul rând am fost uimit să văd câtă lume îşi doreşte să asculte muzică clasică. A fost plină Sala Radio, la Caracal şi Pucioasa a fost arhiplin, iar reacţia publicului la muzicile lui C.Ph.E.Bach, Haydan, Mozart, Devienne şi Beethoven au fost minunate.“

image

Artistul a mai adăugat: „Am fost surprins de modalitatea de mediatizare a turneului cu figura mea pe autoturismul Dacia, pentru prima dată se întâmplă aşa ceva în România cu un muzician care cântă muzică clasică, iar profesionalismul echipei Radio România, care a mediatizat turneul, a contribuit în mod esenţial la reuşita acestuia. Apoi, nu ne-am limitat doar la recitalurile cu pian alături de minunatul Horia Mihail, dar am adăugat şi harpa în acest proiect, Mariana Bîldea fiind cea mai bună harpistă a noastră care, însă, trăieşte în Grecia. O altă premieră ar fi şi faptul că această ediţie este prelungirea celei din primăvară unde am cântat la Washington, New York, Osaka şi Tokyo“.

Pentru prima dată un turneu naţional capătă vizibilitate şi alonjă internaţionale. Sper în prelungirea acestei ediţii şi anul viitor fiindcă această muzică trebuie auzită de cât mai mulţi spectatori, a apreciat Ion Bogdan Ştefănescu 

În cadrul turneului, Radio România şi Editura Casa Radio au organizat lansarea audiobook-ului Visători la steaua singurătăţii. Un eseu poetic realizat, după versurile lui Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu, de regretatul actor Eusebiu Ştefănescu şi interpretat alături de fiul său, Ion Bogdan Ştefănescu, flautistul fiind cel care a compus muzica originală. Este singura înregistrare realizată de cei doi la Radio România, apărută în colecţia Fonoteca de Aur, în Seria Spectacolul poeziei.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite