Începe Festivalul de Teatru Academia „Studiourile Buftea“. Intrare liberă la 31 de spectacole cu și pentru copii

0
0
Publicat:

Cel mai mare festival de teatru pentru copii va avea loc între 6 și 13 februarie, la Teatrul Metropolis din Capitală.

Copiii pe scenă, la teatru, în costume de epocă
Copiii și adolescenții au pregătit spectacole profesioniste

31 de spectacole în 8 zile și peste 400 de copii și adolescenți cu vârste între 5 și 18 ani ce vor juca concomitent în două săli de teatru: acestea sunt coordonatele celei de-a patra ediții a Festivalului de Teatru. Intrarea la cele 31 de spectacole va fi gratuită.

Cele 31 de spectacole prezentate de cursanții Academiei „Studiourile Buftea“ sunt realizate în funcție de nivelul lor de pregătire, adică începător, mediu sau avansat. Piesele cursanților din anul I de studiu sunt formate din monologuri scrise de ei, cu subiecte actuale, inspirate din viețile lor și puse în scenă cu ajutorul trainerilor actori și al regizorilor de teatru cu care școala colaborează. Scopul pe care l-au avut de atins a fost acomodarea cu termenii din teatru și cu noțiunile de baza ale unui actor în devenire. Pentru mulți dintre ei va fi prima dată când urcă pe scena unui teatru.

Un nivel de dificultate crescut apare în cazul celor care se află în anul II de studiu. Aceștia au spectacole inspirate din scene de 2 sau 3 personaje din texte clasice de Shakespeare, Cehov, Caragiale, Wedekind etc.

Cursanții din anul III au cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasă misiune: să facă un spectacol profesionist din toate punctele de vedere: joc actoricesc, decoruri, recuzită, costume și lumini.

Pentru a crea cele 31 de spectacole, cursanții au lucrat săptămânal, câte 3 ore, timp de 5 luni, împreună cu trainerii, actori cunoscuți, precum Daniel Nuță, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Camelia Pintilie, Liviu Cheloiu, Alma Lascu, Ana Maria Moldovan sau Valentin Paraschivu.

Spectacolele se vor ține zilnic, între 6 și 13 februarie, începând cu ora 16:00, până la 22:30, iar accesul în sala este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Academia „Studiourile Buftea“ este o școală privată de film și teatru, cu peste 500 de cursanți anual. Este singura școală de profil care realizează din buget propriu peste 30 de scurtmetraje pe an, difuzate în cinematografe și care organizează câte două festivaluri de teatru anual.

Program Festival Teatru png
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite