În jurul lumii, ghiduri turistice. Cum prezinţi un oraş cu stil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de ghiduri turistice, în cele mai pitoreşti locuri din lume, oraşe şi ţări, au apărut în Colecţia În jurul lumii, de la Editura Vremea. Printre cele mai căutate sunt cele din Italia, Egipt, Suedia, Turcia, Bulgaria.

Concepute ca nişte îndrumare accesibile, înregistrând informaţie istorică, culturală şi de interes turistic imediat (itinerare, adrese, telefoane, locaţii), ghidurile turistice, din Colecţia În jurul Lumii, publicate de Editura Vremea, sunt cele mai practice şi mai ieftine de pe piaţă.
Informaţia este accesibilă, adusă la zi cu fiecare nouă ediţie, însoţită de fotografii recente, hărţi detaliate şi mai ales exacte, de interes concret. Intrate în conştiinţa publicului, aceste ghiduri, literar scrise, nu trebuie să din bagajul oricărui om care pleacă în concediu în ţări străine.  

Italia- Ghid turistic

Acest ghid, succint dar bogat în informaţii, este destinat turiştilor români – din ce în ce mai mulţi, care îşi împlinesc visul de a vedea Italia, plecând în vacanţă cu maşina personală, cu trenul sau chiar cu autocarul, dar nu au mult timp de stat în marile oraşe sau pentru a vizita fiecare orăşel.

image

Ghidul despre Italia, scris de Silvia Colfescu, este de un real ajutor şi datorită capitolului sfaturi practice, care include informaţii despre: formalităţi, moneda, clima; bagajele,  hoţii, taxiurile, trăsurile, informaţii turistice, ce mâncăm?, cumpărături, distracţii, bacşişul, necazuri, telefoane de urgenţă, legătura cu ţara, voltaj.

Egipt - ghid turistic

Egiptul, numit de Herodot darul Nilului, este patria unei civilizaţii străvechi, fascinante şi misterioase; tainele ei nu au fost descifrate în totalitate nici astăzi. Călătorul pasionat de cultura străveche a faraonilor va fi fascinat de piramide, de Sfinx şi de siturile arheologice. Oazele deşertului îl porpulsează pe vizitatorul european într-un univers exotic, de neuitat. Iubitorii apei şi soarelui se pot bucura de plajele de la Marea Mediterană şi de la Marea Roşie.

Acest ghid despre Egipt, scris de Roxana Nicolae, vă va spune ce nu trebuie să rataţi în Egipt.

Ghidul este de un real ajutor şi datorită capitolului Sfaturi practice, care include informaţii despre: vize, clima, fus orar, moneda, rata de schimb, bănci, restricţii valutare, transport, birouri turistice, cazare, bacşişul, electricitate, zile libere, hoţii, sănătate, imunizări recomandate, recomandări generale, bucătăria egipteană, băuturi, cumpărături şi suveniruri, sărbători relgioase şi legale, scurtă lecţie de limba arabă.

Bulgaria - ghid turistic

Datorită apropierii geografice şi a legăturilor istorice, Bulgaria este pentru români o destinaţie ideală de vacanţă. Lunga ei istorie a lăsat în urmă mărturii impresionante, vestigii ale Antichităţii, biserici şi mănăstiri străvechi, unele înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Iubitorii vacanţelor culturale vor descoperi un teritoriu cu o mare zestre de opere de artă unice. Natura generoasă, clima agreabilă atât vara cât şi iarna, bogăţia folclorică, ospitalitatea locuitorilor, litoralul înzestrat cu dotări de calitate sunt tot atâtea argumente peantru a petrece clipe memorabile în Bulgaria.

image

Ghidul despre Bulgaria, scris de Adina Baranovschi, este de un real ajutor şi datorită capitolului Sfaturi practice, care include informaţii despre: puncte de graniţă, CI sau paşaport?, da şi nu, internet şi comunicaţii, cazare, carduri de credit, moneda, sărbători legale, cu automobilul, mâncarea, băutura, reprezentanţe diplomatice, numere de telefon importante, mic dicţionar român-bulgar.

Suedia - ghid turistic

Suedia, o ţară cu o lumină specială, cu teritorii vaste, care se întind din zona glacială a Cercului Arctic până în zona temperată, o ţară cu nenumărate lacuri şi păduri, cu ierni grele şi lungi şi cu veri nu prea călduroase, îi va încânta deopotrivă pe iubitorii naturii şi pe amatorii de artă.

Ghidul despre Suedia, scris de Silvia Colfescu, este de un real ajutor şi datorită capitolului sfaturi practice, care include informaţii despre: formalităţi, transportul, moneda, clima, transportul în oraşe, oficii de turism, taxi, telefoane, cadouri, cumpărături, ce mâncăm?, sărbători, urgenţe şi vizite ghidate Stockholm.

Spania - ghid turistic

image

În Spania ajung peste 50 de milioane de turişti anual atraşi de contrastele geografice, de culturi capabile să satisfacă orice exigenţe, de monumente splendide şi de peisaje mirifice.
Fabulosul flamenco, istoria, muzica, pictura, literatura, filmul, sportul, coridele, numărul enorm al monumentelor - tezaur de artă şi cultură al umanităţii, lansează irezistibile invitaţii.
Ghidul despre Spania, scris de Anca Fotea, este de un real ajutor şi datorită capitolului sfaturi practice, care include informaţii despre: climat, sistem bancar, case de schimb, hoteluri, camping, restaurante, băuturi, bucătărie, magazine, distracţii, corida, arenele, flamenco şi mic vocabular.

Turcia - ghid turistic

Turcia, ţară aşezată pe două continente, la estul extrem al Europei şi peste apa mării, în Asia, se întinde departe pe ţărmurile mării Mediterane, după ce a barat, pe un lung ţărm, tot sudul Mării Negre.

Pentru români, a vizita Turcia înseamnă a se încărca de amintiri: după secole de lupte între români şi turci, aceştia au lăsat în limba şi în obiceiurile româneşti nenumărate urme: de la halva şi şalvari, la lukum şi delicioasele sarailii şi baclavale, până la geamlâcuri şi până la vocabular pur şi simplu: chiftea, saltea, podea, şerbet, cafea şi multe, multe alte cuvinte...

image

Ghidul despre Turcia, scris de Talat Ahmed, este de un real ajutor şi datorită capitolului Câteva sfaturi practice, care include informaţii despre: formalităţi de călătorie, circulaţie, aeroporturi, climat, bagaje, monedă, oameni, cumpărături, bacşis, taxiuri, transporturi în comun, limbi străine, telecomunicaţii, telefoane de urgenţă, medicale.

"Două luni in Europa"

Directorarea Editurii Vremea, Silvia Colfescu, a scris şi un alt volum despre călătorii: "Două luni în Europa".

Cu siguranţă că mulţi vor găsi prilej de zâmbet în paginile acestei cărţi. Nu poţi să nu râzi de aventurile pline de haz ale unui cuplu de români, în acelasi timp inventivi şi neajutorati, care înfruntă pentru prima oară primejdiile şi splendorile unei călătorii în străinătate, plecând din România mizeră a anilor '80. Locuri, personaje, întâmplări zugrăvesc un portret caleidoscopic al acelor vremuri, în care cei care le-au trăit se vor regăsi, amuzându-se şi poate întristându-se puţin.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite