Gigi Căciuleanu îşi lansează, duminică, la TNB, cartea „Miroirs“, care cuprinde poezii şi desene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu îşi lansează cartea „Miroirs“, care cuprinde 44 de poezii şi 28 de desene, duminică, de la ora 18.00, la sala Atelier a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, într-un eveniment din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT) la care accesul publicului este liber.

”Gigi Căciuleanu, o personalitate mondială a dansului contemporan dezvăluie în volumul «Miroirs» o faţetă mai puţin cunoscută a personalităţii sale artisitce: lirismul. 44 de poezii şi 28 de desene sunt cuprinse într-un volum care aminteşte de graţia dansului, însă surprinde prin precizia cu care autorul stăpâneşte nu doar gestul ci şi cuvântul şi linia culorilor”, au anunţat reprezentanţii editurii Vellant, care a publicat volumul.

La evenimentul de lansare, alături de Gigi Căciuleanu, pe scenă vor urca şi ”dans-actorii” din Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, iar volumul va fi prezentat de Ludmila Patajnoglu.

Coregrafului Gigi Căciuleanu i-a fost dedicată o expoziţie-document care a deschis, pe 21 octombrie, cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), la TNB.

Gigi Căciuleanu a declarat atunci că este fericit că va încheia festivalul, pe 30 octombrie, alături de Lari Georgescu, în spectacolul de teatru-dans ”L`Om DAdA”, şi că va lansa cartea de poezii, ”Miroirs”.

Gigi Căciuleanu, o personalitate mondială a dansului contemporan, dezvăluie în volumul „Miroirs” o faţetă mai puţin celebră a personalităţii sale artisitce: lirismul. 44 de poezii şi 28 de desene sunt cuprinse într-un volum care aminteşte de graţia dansului, însă surprinde prin precizia cu care autorul stăpâneşte nu doar gestul, ci şi cuvântul, şi linia culorilor.

La lansare, alături de Gigi Căciuleanu pe scenă vor fi dans-actorii din Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, iar volumul va fi prezentat de doamna Ludmila Patanjoglu. Intrare liberă.

„Gigi Căciuleanu - dansator, coregraf, pedagog cu vocaţie, conducător de companii reputate - este o voce originală şi profundă a dansului contemporan. Un destin artistic de excepţie, modelat de întâlniri cu personaje ilustre: Miriam Răducanu, Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean Michel Jarre, Murray Louis, Maina Gielgud, Maia Pliseţkaia. Protagonist şi creator al unor capodopere scenice, unde sunt împreună cercul ridicat la pătrat, focul vulcanilor, briza primăverii, zborul mut al îngerilor.

Teluric şi celest, senzual şi spiritual, Gigi Căciuleanu este un virtuos al formei şi al ideii prin dans. În «Miroirs», 44 de poeme şi 28 de desene ne dezvăluie o faţă tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeaşi graţie ca pe scenă, compunând un chip «cioplit din frânturi de viaţă, din frânturi de corp, din zdrenţe de vis, din picături de hău».” (Ludmila Patanjoglu)
image
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite