Gabriela Firea promite marea cu sarea pentru teatrele bucureştene: 250 de noi posturi şi „teatru temporar“ pentru cele cu risc seismic

0
0

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va propune CGMB refacerea organigramelor teatrelor astfel încât fiecare teatru să dispună de personalul de care are nevoie, posturile solicitate de managerii instituţiilor de spectacole ridicându-se la circa 250. Firea mai spune că va avea discuţii cu reprezentanţii RATB pentru a asigura gratuitatea transportului şcolarilor şi preşcolarilor care vor să meargă la teatru sau la Circul Globus.

Posturile solicitate de instituţiile de spectacole se ridică în acest moment la un numar de 241, precizează primarul general.

Gabriela Firea a mai spus că, în acest moment, direcţiile de specialitate din cadrul PMB elaborează documentaţia necesară pentru construirea teatrului temporar, o construcţie uşoară cu circa 450 de locuri, situată într-o zonă centrală a oraşului, în care teatrele care vor intra în reabilitare, modernizare şi consolidare să-si poata desfăşura, pe rând, activitatea.

La aceeaşi întâlnire a fost stabilită şi suplimentarea fondurilor pentru o expertiză de evaluare a gradului de risc seismic pentru Teatrul Mic, din strada Constantin Mille, dar şi revizuirea documentaţiei pentru lucrările de consolidare la Teatrul Foarte Mic , unde în prezent activitatea este sistată, clădirea fiind încadrată în clasa I de risc seismic.

Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare şi consolidare la Teatrul Evreiesc de Stat este octombrie 2016, în acest moment spectacolele desfăşurându-se la alte instituţii municipale de cultură, mai informează PMB.

Totodată, primarul Capitalei a anunţat că va avea discuţii cu reprezentanţii RATB  pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte oferirea gratuităţii la transport pentru grupurile organizate de şcolari şi preşcolari care vor să meargă la spectacolele puse în scenă de teatrele municipalităţii sau la cele ale Circului Globus.

Promisiuni marca Firea

Un alt teatru unde este necesară realizarea unei noi expertize pentru evaluarea riscului seismic al clădirii este Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, sediul din Strada Schitu Măgureanu nr 1.

"Voi supune atenţiei CGMB un proiect de hotărâre pentru refacerea organigramelor şi a regulamentului de organizare şi  functionare, astfel încât fiecare teatru să dispună de personalul de care are nevoie pentru a funcţiona eficient. De asemenea, mă voi asigura că, la rectificarea bugetară, acolo unde este necesar, vor exista sumele de care aveţi nevoie fie pentru a vă continua investiţiile, fie pentru a demara proiecte noi “, a declarat Gabriela Firea, la o întâlnire cu managerii celor 15 instituţii de spectacole aflate în subordinea municipalităţii.

În ceea ce priveşte situaţia de la Teatrul Nottara, acesta este în prezent închis, fiind încadrat în clasa I de risc seismic conform unei expertize din 1996. Conducerea teatrului a realizat şi a transmis Municipalităţii expertize tehnice revizuite pentru Sediul din B-dul Magheru nr. 20, în prezent cele două expertize aflându-se la Inspectoratul de Stat în Constructii pentru analiza şi pentru stabilirea încadrarii corecte în clasa de risc seismic a imobilului.

Lucrări de modernizare sunt efectuate de municipalitate şi la Teatrul Ion Creangă, sediul din Piaţa Amzei nr. 13.

În cadrul întâlnirii primarului general cu managerii teatrelor s-a discutat şi despre alocarea sumelor necesare pentru ca Grădina de Vară Herăstrau a Teatrului de Revistă “ Constantin Tanase” să fie acoperită, astfel încât aceasta să poată fi folosită ca sală de spectacole şase luni din an,  din mai până în octombrie, dar şi realizarea unui perete antifonic pentru diminuarea zgomotului.

O solicitare similară este cea a conducerii Teatrului Masca. Acesta va primi fonduri pentru acoperirea amfiteatrului în aer liber, a sediului din Bulevardul Uverturii, arată PMB.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite