FOTO Cum arată o parte din oraşele care au găzduit Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trambulină pentru întrecerea de sărituri cu schiurile din Sarajevo. FOTO Business Insider
Trambulină pentru întrecerea de sărituri cu schiurile din Sarajevo. FOTO Business Insider

Perioada modernă a Jocurilor Olimpice a cunoscut 49 de ediţii desfăşurate în 41 de oraşe de pe întreg mapamondul, de cele mai multe ori competiţiile fiind adevărate succese.

Într-un articol publicat de „Business Insider” autorii analizează ceea ce s-a întâmplat cu o parte din oraşele care s-au ocupat de organizarea competiţiei sportive care care se desfăşoară atât în format de jocuri de vară, dar şi de iarnă. Potrivit publicaţiei, de obicei organizatorii au cheltuit mult mai mulţi bani decât ar fi fost nevoie, iar realizările au fost mult mai mici. Totodată, investiţiile făcute pentru acest tip de competiţie nu a avut un impact pozitiv asupra creşterii economice sau infrastructurii.  

Un proiect a fost lansat de fotografii Jon Pack si Gary Hustwit, pentru a surprinde şi analiza modul în care mai multe oraşe din lume, care au găzduit Jocurile Olimpice, au evoluat de-a lungul timpului.

„The Olympic City” este titlul proiectului şi a pornit de la ideea potrivit căreia un oraş care găzduieşte competiţia sportivă are şansa de a se face cunoscut şi atrage mulţi turişti. Cu toate acestea, unele din oraşele fotografiate nu arată foarte bine.

1.Parcul Olimpic din Atena

Parcul Olimpic din Atena FOTO Business Insider

FOTO: Business Insider

Capitala Greciei a fost prima gazdă a întrecerii sportive în 1896, însă a fost pentru a doua şi în 2004, pentru jocurile de vară. În cei 10 care au trecut de la marea cmpetiţie din 2014, criza economică şi schimbările din această ţară au adus într-o stare foarte proastă Parcul Olimpic din Atena.

2.Turnul de Comunicaţii Monjuic din Barcelona

Barcelona Turnul Monjuic FOTO Business Insider

Ediţia Jocurilor Olimpice din 1992 s-au disputat în oraşul spaniol Barcelona. Un monument care a rămas „moştenire” în urma evenimentului sportiv este Turnul Comunicaţiilor Monjuic care are formă unei torţe olimpice şi a fost folosit pentru un bun semnal.

3.Clădirile de 16 etaje din Moscova

Cladiri Moscova FOTO Business Insider

Scopul acestor clădiri a fost acela de a găzdui sportivii veniţi pentru Jocurile Olimpice din 1980. În prezent acestea sunt locuite de angajaţi ai statului.

4.Parcul Olimpic Jesse Robinson din Los Angeles

Jesse Robinson Los Angeles FOTO Business Insider

Unul din monumentele de prezentare a competiţiei sportive a olimpiadei din 1984, desfăşurată în Los Angeles, este în continuare situat în cartierul Compton. Parcul Olimpic Jesse Robinson este în prezent loc în care se întâlnesc tinerii sau unde înnoptează persoanele fără adăpost.

5.Trambulina pentru sărituri cu schiurile din Sarajevo

Trambulina sarituri cu schiurile Sarajevo FOTO Business Insider

La opt ani după Jocurile Olimpice de iarnă din Sarajevo, trambulina de sărituri cu skiurile şi împrejurimile acesteia au fost distruse în urma asediului asupra oraşlui Srajevo, în timpul luptelor intertnice din fosta Iugoslavie.

6.Clădire pentru sportivi din satul olimpic berlinez din 1936

Cladire Berlin 1936 FOTO Business Insider

În 1936, în plină dictatură a nazistă, Berlinul a fost gazda competiţiei olimpice. În prezent, o bună parte din clădiri sunt abandonate.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite