FOTO Artistul chinez care se camuflează perfect în orice peisaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul Liu Bolin din China se camuflează în propriile sale lucrări de artă cu ajutorul vopselelor aplicate pe chip şi pe haine, astfel încât ajunge să se piardă cu uşurinţă în peisaj.

Cunoscut şi ca „omul invizibil“, chinezul de 38 de ani este renumit în întreaga lume pentru „ascunzişurile prin oraş“ (n.r. expoziţia a fost numită „Hiding in the City“), fie în peisaje urbane, fie printre rafturi de jucării sau printre desenele graffiti de pe zidurile blocurilor.

„În mod normal, eu sunt persoana din imaginile mele, dar, în acelaşi timp, ar putea fi oricare dintre noi. Încerc să expun cele mai ascunse gânduri ale noastre“, a spus artistul pentru The Huffington Post. 

Anul acesta, lucrările lui Liu Bolin au ajuns la New York, la Galeria de Artă „Eli Klein“, unde artistul va expune cele mai noi fotografii de camuflaj, în care atât el, cât şi asistenţi de-ai săi, iau aspecte diferite – de la conserve şi sticle de suc la peisaje rurale sterpe. Pictura corpului poate dura şi până la zece ore, pentru ca fiecare detaliu să se potrivească cât mai bine în peisaj. 

Seria lucrărilor „Hiding in the City“ a început în 2005 ca un protest împotriva statului chinez, dar şi pentru a arăta în ce fel reuşeşte mediul înconjurător să dea o identitate individului şi invers.  

Liu Bolin, protestatar şi artist în acelaşi timp, se autodistruge complet, devenind invizibil, un simbol, deci, al umanităţii ascunse în limitările unei capitale în continuă dezvoltare.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite