Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu caută un actor printre spectatori

0
0
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu caută un spectator pentru a-l transforma în actor
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu caută un spectator pentru a-l transforma în actor

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la a XXIV-a ediţie, porneşte campania „Fii parte din poveste” şi oferă un rol într-un spectacol unuia dintre oamenii care fac sau au vrut să facă parte, ca spectator, din povestea a ceea ce se întâmplă la Sibiu în fiecare an. Nu va fi orice spectacol, ci unul care se va juca chiar în timpul ediţiei din 2017, „Sărbători fericite”, după texte de Neil LaBute, în regia lui Cristian Juncu.

Campania se va derula exclusiv în mediul online şi are ca scop identificarea unui actor neprofesionist – nu actor sau student la actorie – care să primească un rol în spectacolul naţionalului sibian, pentru reprezentaţia din cadrul FITS 2017, programată în 12 iunie. Campania începe în 6 aprilie 2017, de la ora 12:00 şi se va derula până la data de 20 aprilie 2017, ora 24:00. 

Festivalul pune la dispoziţie două texte scrise de Neil LaBute, care pot fi interpretate, la alegere, de către participanţi. Astfel, în prima etapă, participanţii trebuie să se filmeze în timp ce interpretează unul dintre cele două texte puse la dispoziţie de festival pentru acest scop. Odată filmat, materialul se va încărca pe Facebook în postare publică, cu tag către pagina FITS, iar link-ul postării trebuie trimis şi prin mesaj direct, via pagina oficială de Facebook a festivalului.

Interpretările din materialele trimise de participanţi vor fi analizate de echipa de comunicare a FITS, supervizată de actorii TNRS şi, în urma acestui proces, vor fi selectate zece persoane care vor merge în etapa a doua de desfăşurare a campaniei.

În a doua parte, care se va derula în perioada 23 – 27 aprilie, cele zece persoane vor fi vizitate de o echipă a festivalului care le va filma interpretând un al doilea text standard pentru această campanie, pus la dispoziţie de către FITS. Filmarea va fi transmisă live, pe Facebook, şi se va utiliza pentru realizarea unui clip de final de campanie. 

În a treia etapă, câştigătorul va fi desemnat de actorii din distribuţia spectacolului „Sărbători fericite”, formată din Adrian Matioc, Ofelia Popii, Cendana Trifan şi Marius Turdeanu. Pentru transparenţă, această etapă va fi filmată şi transmisă live.

Ediţia 2017 a FITS va avea loc în perioada 9-18 iunie, iar organizatorii au scos deja la vânzare primele bilete. Potrivit directorului festivalului, Constantin Chiriac, dat fiind numărul mare de spectacole şi artişti care participă la FITS, începând cu ediţia 2016, manifestarea a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, după ce mai mulţi ani s-a situat pe locul al treilea în acest clasament, după festivalurile de la Avignon şi Edinburgh. Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecţii de film, expoziţii, lansări de carte, conferinţe speciale, spectacole-lectură, ateliere şi spectacole studenţeşti din toată lumea sunt prezentate la Sibiu anul acesta.

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) îi are ca invitaţi de marcă pe celebrul dansator şi coregraf Mikhail Baryshnikov, artistul avangardist Robert Wilson şi regizorul Varely Fokin.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite