Festivalul de Literatură Bucureşti şi alte 19 organizaţii înoată la Swimathon pentru a strânge fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Vasile Ernu (42 de ani) înoată la Swimathon pentru Festivalul Internaţional de Literatură     FOTO  CriticAtac
Scriitorul Vasile Ernu (42 de ani) înoată la Swimathon pentru Festivalul Internaţional de Literatură     FOTO  CriticAtac

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 12.00, la Bazinul Olimpic „Lia Manoliu” din Capitală, are loc prima ediţie Swimathon Bucureşti. La eveniment vor participa 20 de organizaţii, printre care şi Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti. Proiectul Swimathon este o iniţiativă a Fundaţiei Comunitare Bucureşti şi a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

La prima ediţie a Swimathon Bucureşti, pe lângă Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), mai participă alte 19 organizaţii: precum: Mai Mult Verde, Fundaţia Principesa Margareta a României, Asociaţia „Învingem Autismul”, Salvaţi Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundaţia PACT, Habitat for Humanity România, Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, Asociaţia Christophori International, Pot şi Eu.Ro , Asociaţia „Bună dimineaţa, Bucureşti”, Fundaţia Comunitară Bucureşti,  Fundaţia Inocenţi, Asociaţia pentru naştere naturală şi alăptare, Fundaţia Regina Maria, Motivation România şi ALIAT.

Iniţial, Vasile Ernu (scriitor şi eseist) avea să fie singurul reprezentant al FILB la Swimathon. Echipa s-a mărit zilele acestea, când i s-au alăturat Thomas Ciulei (regizor şi producător) şi Andra Cărbunaru (membru al Librăriei Bastilia).

Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti, proiect independent, iniţiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, îşi propune ca, prin prezenţa la Swimathon Bucureşti, să strângă o parte dintre banii necesari desfăşurării celei de a VI-a ediţii, ce ar urma să aibă loc în perioada 4-6 decembrie 2013.

FILB a reuşit să strângă, până în prezent, doar 15% din suma pe care şi-a propus să o atragă prin participarea la Swimathon Bucureşti, bani pe care îi va folosi pentru a plăti transportul invitaţilor la următoarea ediţie. 

La cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti, care va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, iubitorii de literatură se vor întâlni cu: Kei Miller, poet şi prozator jamaican stabilit în Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, sau cu îndrăgitele prozatoare Sarah Dunant (Marea Britanie), ale cărei cărei au fost traduse în limba română la Humanitas Fiction, şi Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction şi 3 romane la Polirom. Lista finală a invitaţilor va fi publicată la începutul toamnei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite