Festivalul Comediei Româneşti - festCO, între 23 şi 31 mai, în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Comediei Româneşti a ajuns la ediţia a XIII-a
Festivalul Comediei Româneşti a ajuns la ediţia a XIII-a

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti - festCO va avea loc în perioada 23 - 31 mai, în Bucureşti, iar tematica evenimentului de anul acesta stă sub semnul superstiţiilor şi a antinomiei noroc-ghinion.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 şi are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Festivalul se va deschide sâmbătă, la ora 18.00, pe scena aflată în faţa Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica ediţiei din acest an. Spectatorii sunt invitaţi să vizioneze în continuare, în sediul Teatrului de Comedie, spectacolele "(N)aum" - texte de Gellu Naum, regia Mariana Cămărăşan, coproducţie UnTeatru şi Teatrul Metropolis, şi "La vita e bella", de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, producţie a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfăşurat de-a lungul a nouă zile, va cuprinde o secţiune "IN", în care se află în concurs cele mai bune producţii pe texte de comedie românească din întreaga ţară, care au avut premiera în 2014, o secţiune "OFF" în care sunt prezentate spectacole din sectorul independent, spectacole de teatru pentru copii şi tineret şi spectacole câştigătoare la festivalurile de teatru pentru liceeni, evenimente în aer liber (pe strada Poştei), care vor începe la ora 21.30 (proiecţie de filme româneşti de comedie, concert, spectacol de improvizaţie, street art), "Laboratorul de comedie" - workshop de scriere dramatică desfăşurat în parteneriat cu Drama League New York, spectacol - lectură cu textele câştigătoare la Concursul de Comedie Românească, ediţia a X-a, proiecţie documentar şi lansare catalog expoziţie "Comedia REMIX", proiect care îşi propune să readucă în atenţia publicului momente marcante din istoria Teatrului de Comedie, realizat de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, prezentarea a două dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului de Comedie - "Poker" (200 de reprezentaţii) şi "...escu" -, care vor fi celebrate fiecare printr-o mini-expoziţie de fotografii şi cronici.

Festivalul se va încheia pe 31 mai, cu Gala festCO, în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediţia a XIII-a, şi premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a X-a, 2015. Va urma vernisajul expoziţiei de fotografii realizate de Emanuel Tânjală - Hai la gard! - Siliştea Gumeşti 2014.

În final, va fi prezentat publicului spectacolul-eveniment "Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?", text scris de Cătălin Ştefănescu după romanul "Moromeţii", de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, producător Teatrul Act.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite