Echipa filmului „Poziţia copilului“ pleacă în turneu internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Călin Peter Netzer alături de producătoarea Ada Solomon
Regizorul Călin Peter Netzer alături de producătoarea Ada Solomon

După ce a fost vizionat în 20 de oraşe din România, filmul regizat de Călin Peter Netzer participă în calitate de invitat de onoare la festivaluri celebre precum cele de la Instanbul şi Varşovia, începând de pe 7 aprilie.

Între 7 şi 10 aprilie, lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur la Berlinală va participa la Festivalul Internaţional de Film de la Istanbul, cel mai mare eveniment cinematografic din Turcia. „Poziţia copilului” va avea trei proiecţii într-o secţiune care adună cele mai premiate lungmetraje recente. 

În urma succesului înregistrat la Berlin, lungmetrajul „Poziţia copilului” este invitatul special al galei de închidere a Festivalului „Primăvara filmelor” din Varşovia. Premiera din Polonia, organizată cu sprijinul distribuitorului polonez, Aurora Films, şi al Institutului Cultural Român din Varşovia, va avea loc pe 13 aprilie, în prezenţa regizorului Călin Peter Netzer.

„Poziţia copilului” va rula în cinematografele din Germania din 23 mai. În plus, lungmetrajul va fi distribuit în următoarea perioadă şi în ţări precum Australia, Elveţia, Franţa, Italia, Austria, Belgia, Olanda, Luxemburg, Grecia, Serbia, Muntenegru şi Taiwan.

„Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite