„Poziţia copilului“ rulează la cinema Victoria până joi, 28 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din „Poziţia copilului“  FOTO: Adevărul
Scenă din „Poziţia copilului“  FOTO: Adevărul

Cei care nu au reuşit să vadă filmul românesc care a câştigat Ursul de Aur o pot face până joi, 28 martie, la cinematograful Victoria din Cluj-Napoca. Sunt progarmate şapte proiecţii. Un bilet întreg costă 10 lei, iar redus, 5 lei.

Marţi, 26 martie, şi joi, 28 martie, „Poziţia copilului“ va fi proiectat de la orele 15.00 şi 17.30, iar miercuri, 27 martie, de la 15.00, 17.30 şi 20.00. Cinefilii mai pot vedea joi şi filmului lui Silviu Purcărete, „Undeva la Palilula“.
„Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a avut un număr record de spectatori în cinematografele din ţară, în primul weekend de lansare: 19.729 de oameni.

Este filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră din ultimii 10 ani. A surclasat producţii ca „Minte-mă frumos”, de Iura Luncaşu (14.011 spectatori în primul weekend) şi „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori) - cele două titluri autohtone aflate în topul box office pe 2012.

Pelicula lui Netzer a excelat şi la capitolul încasări, cu 259.217 de lei, cele mai mari pentru un film românesc, în primul weekend, în ultimii 20 de ani.

La Cluj-Napoca, sala cinematografului „Florin Piersic“ a fost plină la proiecţia de gală a filmului. La finalul proiecţiei, toţi spectatorii s-au ridicat în picoare şi au aplaudat minute în şir echipa care a realizat pelicula, care a răspuns întrebărilor publicului.
„Mulţumesc ca aţi venit în număr atât de mare, dacă v-a plăcut filmul, vă rog să-l recomanadaţi mai departe pentru ca lumea să se întoarcă în sălile de cinema“, le-a spus regizorul Călin Peter Netzer.

Ursul de Aur obţinut de ”Poziţia copilului”, în seara de 16 februarie, vine după ce cu o zi înainte luase premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique).
Filmul avusese premiera mondială luni seară, la Festivalul de Film de la Berlin, şi fusese aclamat de presa internaţională.

Festivalul de Film de la Berlin este al doilea, ca importanţă, în topul festivalurilor de film mondiale, după cel de la Cannes.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite