Echipa filmului „La limita de jos a cerului“, întâlniri cu publicul bucureştean

0
0

Mâine vor avea loc două proiecţii speciale ale celui mai recent film al cineastului Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului“. Cu această ocazie, regizorul şi actriţa Ela Ionescu se vor întâlni cu spectatorii din Capitală.

La Casa de Cultură a Stuenţilor din Bucureşti, Igor Cobileanski, actriţa Ela Ionescu, producătorul Alex Teodorescu şi dezvoltatorul proiectului, Oana Kelemen se vor întâlni cu spectatorii după proiecţia filmului, prgramată sâmbătă de la ora 18.00.

De asemenea, de la ora 19.00, vor fi proiectate la Sala Union a Cinematecii Române, în cadrul evenimentului KINObservator, cele trei scurtmetraje ale cineastului care i-au adus acestuia câteva premii – „Când se stinge lumina“, „Saşa, Grişa şi Ion“ şi „Plictis (şi inspiraţie)“ – urmate de cel lungmetrajul „La limita de jos a cerului“. După vizionare, invitaţii vor vorbi cu publicul, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

„La limita de jos a cerului“ a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia (11 - 20 octombrie), în secţiunea The World Today, care adună pelicule ce dezbat dileme actuale, şi la Festivalul Internaţional de Film „Molodist“ de la Kiev (19 - 27 octombrie), într-o secţiune care adună cele mai bune lungmetraje produse în regiune - Film Across the Borders.

În distribuţie apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Sergiu Voloc - actorul distribuit de Igor Cobileanski în toate scurtmetrajele sale, Ela Ionescu, actriţă de teatru din Bucureşti, îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov şi Angela Ciobanu. Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, iar montajul a fost realizat de Eugen Kelemen şi Cristina Ionescu. Producător este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv şi story editor, Mihaela Popescu.

Filmul este povestea lui Viorel (Igor Babiac), un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Premiera mondială a filmului a avut loc în această vară, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, în competiţia East of the West.

În 2006, Igor Cobileanski a regizat primul său scurtmetraj de ficţiune, „Când se stinge lumina“, unul dintre cele mai populare filme scurte autohtone din ultimul deceniu. În acelaşi an a urmat „Saşa, Grişa şi Ion“, iar un an mai târziu „Plictis (şi inspiraţie)“, ambele fiind selectate la numeroase festivaluri internaţionale şi premiate la Trieste Film Festival şi Betting on Short Film Festival. „Plictis (şi inspiraţie)“ a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la TIFF 2008. În plus, Cobileanski a mai regizat lungmetrajul de televiziune „Tache“, cu Mircea Diaconu în rolul principal.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri