Filmul „La limita de jos a cerului“ de Igor Cobileanski, în premieră mondială la Karlovy Vary

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Cobileanski îşi prezintă filmul în Cehia, Karlovy Vary FOTO: facebook.com
Igor Cobileanski îşi prezintă filmul în Cehia, Karlovy Vary FOTO: facebook.com

Filmului „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski, a fost prezentat în premieră mondială în cadrul celei de-a 48-a ediţii a Festivalului de Film din Karlovy Vary, Cehia. Acesta a participat în secţiunea East of the West care cuprinde 12 cele mai valoroase producţii cinematografice din estul şi centrul Europei.

Filmul transmite povestea lui Viorel (Igor Babiac), un trafican de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova cu mama sa văduvită (Angela Ciobanu), care îl tachinează mereu din cauza lipsei lui de job. Cel mai bun prieten al său care este şi distribuitor de marijuana (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine.

Filmările au fost realizate în Republica Moldova, iar scenariul a fost scris de Corneliu Porumboiu şi Igor Cobileanski. Imaginea semnată de Oleg Mutu a fost remarcată şi de thehollywoodreporter.com care a numit-o o perlă cinematografică care ilustrează o ţară puţin cunoscută într-o manieră foarte puternică.

„La limita de jos a cerului” este debutul în lungmetraj al regizorului moldovean Igor Cobileanski, care este cunoscut mai ales pentru scurt metrajele sale “Plictis şi inspiraţie”, “Când se stinge lumina” şi “Saşa, Grişa şi Ion”. Premiera naţională a filmului va avea loc în toamna acestui an, transmite moldova.org

Trailerul filmului „La limita de jos a cerului“

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite