VIDEO Filmul lui Igor Cobileanski merge la festivalurile de la Varşovia şi Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „La limita de jos a cerului/ The Unsaved“, de Igor Cobileanski, a fost selectat în secţiunile The World Today a Festivalului de Film de la Varşovia şi în Film Across the Boarders a Festivalului Internaţional de Film „Molodist“ din Kiev.

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului de Film de la Varşovia va avea loc între 11 şi 20 octombrie, reunind câteva dintre cele mai bune producţii recente. Festivalul, recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din centrul şi estul Europei, organizează anual şi o piaţă de filme, CentEast Market, unde a fost prezentat şi „La limita de jos a cerului“, în 2012.

De la Varşovia, filmul pleacă spre Kiev, la Festivalul Internaţional de Film „Molodist“, într-o secţiune care adună cele mai bune pelicule produse în regiune - Film Across the Borders. Al doilea ca importanţă din spaţiul răsăritean, după cel de la Moscova, festivalul a ajuns la a 43-a ediţie şi va avea loc între 19 şi 27 octombrie. În 2006, trofeul i-a revenit filmului „A fost sau n-a fost?“, regizat de Corneliu Porumboiu, coscenaristului peliculei „La limita de jos a cerului“, alături de Igor Cobileanski.

Totodată, joi, filmul va fi proiectat la Bruxelles, la Festivalul EuropaNova, un eveniment cinematografic care a început pe 23 septembrie şi se încheie pe 29 septembrie şi este axat pe cultura şi spiritualitatea românească. În aceeaşi seară, spectatorii vor savura şi unul dintre cele trei scurtmetraje binecunoscute ale lui Igor Cobileanski, „Saşa, Grişa şi Ion“.

Lungmetrajul a avut premiera mondială în această vară, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Filmul va fi lansat vineri în cinematografele din România şi poate fi văzut în prima săptămână la Bucureşti (Hollywood Multiplex, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Glendale), Cluj (Cinema Florin Piersic), Târgu Mureş (Arta), Târgu-Jiu (Sergiu Nicolaescu), Craiova (Patria), Ploieşti (Cinema Premiera). Totodată, pelicula „La limita de jos a cerului“  va fi lansată la Chişinău.

Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Filmările au avut loc în Republica Moldova, timp de 35 de zile, iar postproducţia a fost realizată la Bucureşti. Scenariul este semnat de Igor Cobileanski şi Corneliu Porumboiu. În distribuţie apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Sergiu Voloc - actorul distribuit de Igor Cobileanski în toate scurtmetrajele sale, Ela Ionescu, actriţă de teatru din Bucureşti, îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov şi Angela Ciobanu

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite