Dinu Săraru lansează „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, de la ora 11, la Cafeneaua Capşa, va avea loc lansarea romanului „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”, de Dinu Săraru. Alături de autor, vor vorbi directorul editurii Rao- Ovidiu Enculescu, istoricul şi criticul de film Manuela Cernat şi academicianul Ilie Bădescu.

 „Închipuind această carte, am înţeles mai mult decât oricând că viaţa mea s-a desfăşurat întreagă ca un galop fără istov. Astfel, <<alergarea>> mea, cum a spus Apostolul Pavel, a ajuns aproape de <<încheiere>>, iar raniţa de viaţă mereu mai grea pentru umerii mei, plină amestecat de atatea proiecte împătimitoare şi de atâtea însângerate împotriviri şi căderi şi silnicii şi nedreptăţi care m-au obligat şi întărâtat să o iau de la început, ca şi când aş fi fost mereu tânăr, această raniţă mi-a cerut parcă, ea singură, să o ridic de pe umeri şi să o pun jos, pentru ca măcar în clipa din urmă să respir uşurat. 

Cuvios chiar şi pentru mine este însă faptul că şi acum mă simt, măcar cu gândul, în stare şi încrezător să iau totul de la început”- Dinu Săraru. 

Cei care doresc să participe la evenimentul de lansare a romanului pot să îşi rezerve locul la numerele de telefon: 0725 304043 şi 0723 599046. 

Imagine indisponibilă

Dinu Săraru, pe numele său complet Constantin Grigore Săraru, s-a născut pe 30 ianuarie 1932 în comuna Slătioara, judetul Valcea. Este dramaturg, eseist, publicist, romancier şi scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este tatăl ziaristei, redactor de radio şi TV, Ruxandra Săraru. A fost directorul Teatrului Mic din Bucureşti între anii 1977 şi 1990 şi a făcut parte din Comitetul Central al P.C.R. 

Romanele sale pe teme ţătănesti „Nişte ţărani", „Dragostea şi revoluţia" şi „Clipa", care i-au adus faima înainte de 1989, au fost puternic contestate de criticii literari după 1990, pentru adeziunea implicită la stilul romanului socialist, pe tema colectivizării. Romanul său „Clipa" a fost ecranizat în regia lui Gheorghe Vitanidis, iar după „Ciocoii noi cu bodyguard", regizorul Şerban Marinescu a realizat un film de lung metraj. Printre premiile obţinute, menţionăm Premiul Academiei Române pentru romanul „Nişte ţărani"şi Premiul pentru scenariul cinematografic „Clipa".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite