Cum l-au scăpat bâlbele sistemului juridic românesc pe Corneliu Zelea Codreanu de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 26 mai 1925, Zelea Codreanu e achitat la Turnu Severin, deşi împuşcase mortal un om (C. Manciu) şi rănise grav alţi doi. Verdictului îi urmează în Turnu Severin şi în ţară manifestări de simpatie faţă de Corneliu Zelea Codreanu de o neobişnuită amploare.

Deliberarea juraţilor durează numai 5 minute!

S-o luăm de la sfârşit: pronunţarea verdictului. „Universul”de joi, 28 mai 1925, descrie astfel atmosfera ultimului moment al procesului de la Turnu Severin:

<a href="http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/corneliu-zelea-codreanu-procesul-turnu-severin-un-moment-esential-misca" rel="nofollow"><strong>Citeşte aici prima parte a articolului!</strong></a>

„La ora 4.30 juraţii intră în deliberare. Ochii tuturor îi urmăresc când ies pe uşe şi parcă vor să le pătrundă în suflet, ca să citească cu o clipă mai devreme verdictul. D-ra Elena Ilinoiu, logodnica lui Codreanu, s-a strecurat în primele rânduri şi s-a lipit aproape de banca acuzaţilor, în imediata apropiere a logodnicului ei. Îl priveşte cu înduioşare. Îi zâmbeşte şi pare mulţumită de marea manifestaţie de simpatie ce se face.

Continuarea articolului pe historia.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite