Corul Filarmonicii, într-un concert dedicat sărbătorilor pascale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Filarmonicii George Enescu este coordonat de Iosif Ion Prunner
Corul Filarmonicii George Enescu este coordonat de Iosif Ion Prunner

Miercuri, de la ora 19.00, Corul Filarmonicii "George Enescu" va susţine, în sala Ateneului Român, fără public, un concert dedicat sărbătorilor pascale, care va fi transmis pe canalele online. Din program fac parte Magnificat, capodoperă a barocului italian, compusă de Antonio Vivaldi; Via Crucis (cele 14 opriri de pe Drumul Crucii), o creaţie romantică terminată în 1879 de Franz Liszt şi două Concerte Corale scrise de Gavriil Musicescu.

"În fiecare an, Corul Filarmonicii onorează sărbătorile pascale cu un concert alcătuit din lucrări menite să înalţe şi să purifice. Cu atât mai bine venită este o astfel de întâlnire cu muzica religioasă, în această perioadă deosebit de grea pe care o traversează întreaga omenire. Pentru seara de miercuri, 31 martie, au fost alese Magnificat, capodoperă a barocului italian, compusă în primele decenii ale secolului al XVIII-lea de către violonistul şi compozitorul - preot Antonio Vivaldi; Via Crucis (cele 14 opriri de pe Drumul Crucii), o creaţie romantică terminată în anul 1879 la Budapesta de pianistul şi compozitorul - călugăr Franz Liszt şi două Concerte Corale scrise de Gavriil Musicescu, unul dintre cei mai importanţi muzicieni români, cercetător împătimit al folclorului, compozitor de lucrări corale şi, din 1876 şi până la sfârşitul vieţii (1903) dirijor al Corului Mitropoliei din Iaşi", potrivit unui comunicat al instituţiei.

Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” şi-a cucerit, în timp, renumele de ansamblu de elită. Din 1997, corul este condus de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România. La reuşita acestei seri muzicale vor mai contribui substanţial soliştii Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Ionuţ Popescu şi Răzvan Georgescu. În faţa impunătoarei orgi Walcker din Ateneul Român, se va afla Eduard Antal, organist al Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti.

După o tăcere impusă de prea multe luni, artiştii sunt fericiţi să poată cânta, din nou împreună, chiar dacă Sală Mare a Ateneului Român va fi, de astă dată, goala. Concertul lor va putea ajunge totuşi la cei care vor dori să îl asculte căci va fi transmis online pe canalele facebook Filarmonica „George Enescu” şi Radio România Muzical, şi pe youtube Filarmonica „George Enescu”. Accesul este gratuit, se arată în comunicatul Filarmonicii.

Miercuri, 31 martie, ora 19.00, Ateneul Român
Corul Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor Iosif Ion Prunner

Program
Antonio Vivaldi
Magnificat, RV 610
Solişti Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Ionuţ Popescu

Gavriil Musicescu
Concertul coral nr. 2, op. 30
Concertul coral nr. 1, op. 15

Franz Liszt
Via Crucis, S. 53
Solist Răzvan Georgescu

La orgă Eduard Antal

Partener media: Radio România Muzical

Recitalul va fi transmis pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“:
site (https://www.fge.org.ro/)
pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/)
pe canalul YouTube https://bit.ly/2wMctlw
şi pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 )

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri