Corina Şuteu mobilizează Guvernul pentru a-i încuraja pe producătorii de film străin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Culturii, Corina Şuteu
Ministrul Culturii, Corina Şuteu

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a scris pe contul său de Facebook despre masurile de stimulare financiară pentru productorii de film. Ministrul a mai explicat că această măsuri au două componente - facilitarea accesului producţiilor de film străin în România şi promovarea turistică a ţării prin astfel de producţii.

 „Împreună cu colegii de la Ministerul Economiei şi cei de la Ministerul Finanţelor Publice am trasat un calendar detaliat pentru ca Guvernul să poată adopta în prima parte a toamnei un set măsuri de stimulare fiscală (de tip tax incetive) cu scopul de a oferi un cadru cât mai atractiv pentru producătorii de film străin”, a scris Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

„Această măsură are două componente, pe de o parte facilitarea accesului producţiilor de film străin în România prin returnarea unui procent din cheltuielile efectuate pe teritoriul României, pe de altă parte promovarea turistică a ţării prin astfel de producţii”, a scris Şuteu.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă News.ro în luna iunie, Ministrul Culturii a spus că motivul pentru care publicul românesc nu merge să vadă film românesc nu este dezinteresul.

Legislaţia trebuie îmbunătăţită şi amendată. Încercăm să abordăm trei chestiuni fundamentale: diversificarea finanţărilor pentru fondul cinematografic, desecretizarea concursului - să se ştie ale cui sunt dosarele de scenarii înscrise la CNC şi să aibă punctaje în conformitate cu o anumită grilă şi să încurajeze debutul -, şi vrem să ajungem la norma europeană, unde, 75% din banii pe care îi primeşte un film sunt din subvenţie, nu credit. Un alt proiect important este tax incentive, spune Corina Şuteu, Ministrul Culturii


În legătură tax incentive, Ministrul Culturii a spus, atunci, că există un grup de lucru cu Ministerul Finanţelor şi că proiectul se adresează atât producătorilor din România şi celor străini.

„La ora aceasta, există un grup de lucru cu Ministerul Finanţelor. Printr-o reducere, prin acordarea unor reduceri de taxe, există investitori, producători interesaţi să vină aici. Este o facilitate fiscală. Ea se adresează atât producătorilor din România şi celor străini. În realitate, prin aceste facilităţi fiscale sunt încurajate turismul, zona respectivă unde se filmează. Ea are un impact mult mai mare”, a explicat Corina Şuteu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite