„Conversaţie după înmormântare”, cu Alexandru Darie la Teatrul Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Conversaţie după înmormântare” de Yasmina Reza, în regia lui Alexandru Darie, va avea avanpremiera sâmbătă, 15 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie, la ora 19.00, Sala Studio Space a Teatrului Bulandra din Bucureşti.

Despre piesa Yasminei Raza, unul dintre cei mai montaţi dramaturgi contemporani din lume, regizorul Alexadru Darie spunea: „˂Conversaţie după înmormântare˃ e o capodoperă a literaturii dramatice. Nu e o întâmplare că l-am ales acum. Căutam un text în această zonă, care să-i pună pe actori în valoare, iar piesa Yasminei Reza mi s-a părut extrem de potrivită şi cu locul ăsta, şi cu oamenii, şi cu momentul acesta al vieţii mele”, a explicat el. „Este un text cehovian, cu profunzimi extraordinare, care, dincolo de un strat de suspans, uşor poliţist, ascunde o poveste senzaţională, de care mi-am dat seama în timp ce lucram. Nu vreau să povestesc textul şi nici să divulg ceva dinainte, ca să nu stric surpriza, dar am descoperit în piesă, lucrând, un al doilea plan, de care la prima vedere nu eşti conştient. Textul face legătura între două lumi, ceea ce mi s-a părut extrem de interesant. Se întâmplă acolo, după acea înmormântare, ceva cu totul şi cu totul neaşteptat…”

Din distribuţia spectacolului fac parte Cornel Scripcaru, Ana Ioana Macaria, Marius Chivu, Dan Aştilean, Camelia Maxim şi Daniela Nane. Scenografia este semnată de Octavian Neculai, iar muzica este creaţia lui Adrian Enescu.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri