Adrian Păduraru revine pe scenă într-o nouă poveste de dragoste, alături de Ana Donosa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Donosa şi Adrian Păduraru, în spectacolul „Jocul din Ialta”
Ana Donosa şi Adrian Păduraru, în spectacolul „Jocul din Ialta”

Spectacolul „Jocul din Ialta”, dramatizarea într-un act a lui Brian Friel după „Doamna cu căţelul”, nuvela lui A.P. Cehov, considerată una dintre cele mai reuşite proze scurte scrise vreodată, se va juca pe 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani din Bucureşti.

Adrian Păduraru revine pe scenă alături de Ana Donosa într-un spectacol regizat de Cezar Ghioca, o montare ce îşi propune ineditul la mai multe niveluri, iar unul dintre ele este scenografia realizată live de pictorul Ion Nedelcu, cel care va înmuia în vin pensula pentru a crea - alături de actori - o poveste în care imaginarul şi realul se împletesc, dând viaţă locurilor si sentimentelor care îi leagă pe cei doi îndrăgostiţi, aşa cum se arată într-un comunicat de presă.

„Doamna cu căţelul/ Jocul din Ialta” povesteşte aventura de o vară dintre un bancher şi o tânără, într-una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă la Marea Neagră - Ialta. Aventura devine un act firesc, aşteptat, pentru a alina suferinţa a doi parteneri care îşi caută fericirea cu disperare.

Ana Donosa a fost „muza” spectacolului

Regizorul Cezar Ghioca explică de ce i-a ales pentru acest proiect pe Ana Donosa şi pe Adrian Păduraru. „Piesa este foarte delicată din punct de vedere al distribuţiei. Ca regizor, îmi populez lumile imaginare create de lectura pieselor pe care le citesc cu proiecţii virtuale ale unor personaje create de actorii cu care mă întâlnesc. Uneori o piesă care îmi vorbeşte poate sta în aşteptare ani la rândul până când cunosc, sau ajung la un nivel profund de relaţie cu un actor care să mă inspire să îi ofer un rol în universul respectiv. Vorbesc bineînţeles la nivelul ideal, cu proiecte de suflet, în regim independent, unde îmi pot permite luxul unor astfel de opţiuni. Ana Donosa este „doamna mea cu căţelul”, o actriţă extraordinară, cu care a trebuit să lucrez în prealabil destul de mult până a ajunge la a-i oferi această provocare. Mi se pare un „emploi” perfect, o tipologie foarte specială, o ingenuă de forţă. Ea a fost „muza” care mi-a inspirat acest proiect şi sunt fericit că pot să afirm că a făcut faţă cu brio provocării artistice”, a delclarat el. „Un tur de forţă face şi Adrian Păduraru, al cărui emploi aparent de june prim (ajuns deja la o vârstă… – potrivită cu cea a personajului) ar părea la o lectură superficială că se suprapune cu personajul interpretat – un crai plictisit. În lectura mea, nimic mai departe de adevăr – personajul său este un bărbat paralizat de fecunditatea imaginaţiei sale, care-şi acceptă plictiseala refugiindu-se în imaginar şi tratând realitatea cotidiană cu cinism, fără aşteptări, luând tot ce poate de la viaţă, fără însă a obţine reală satisfacţie de la nimic. „Ratarea” sa în plan emoţional este ceea ce o atrage şi cucereşte pe fatalista Ana Sergheievna, şi pentru aceasta nu aveam nevoie de un actor care să arate bine, ba chiar atractivitatea fizică ar fi putut constitui un impediment”, mai spus Cezar Ghioca.

„Jocul din Ialta” este un spectacol independent, produs de Axis Productions, iar următoarea reprezentaţie este programată pe data de 18 decembrie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite