Comedie neagră la Teatrul Act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Zamfirescu joacă în spectacolul „XXL (Fat Pig)“, care are două reprezentaţii în seara aceasta şi mâine, de la ora 19.00. Spectacolul lui Cristi Juncu, după o piesă de Neil LaBute, îi mai are în distribuţie pe Tudor Istodor/Andi Vasluianu, Irina Velcescu şi Raluca Vermeşan.

Piesa vorbeşte despre incapacitatea noastră de a vedea frumuseţea dincolo de dimensiunile 90-60-90. Un bărbat trecut de 30 de ani cunoaşte o femeie planturoasă şi trebuie să lupte cu ironiile celor din jur şi cu propriile prejudecăţi pentru a păstra lângă el o persoană cu adevărat specială.

Citiţi şi:

Îngeri şi cai-putere

Starea cronicii de teatru

Într-un interviu pe care îl puteţi citi în „Adevărul literar şi artistic" de mâine, actorul Vlad Zamfirescu explică opţiunea echipei pentru titlul în limba engleză, care domină afişul: „În română, traducerea mot à mot, «Grasă ca porcu'», nu cred că sună atractiv, e chiar dură".

Au optat pentru formula în engleză, pentru că reprezintă mai clar intenţia autorului. Actorii şi regizorul avuseseră ca variante de titlu „Grăsuţa", „Durdulia", „Cât dulapu'", Cât malu'", „Balena" şi ajunseseră la esenţa piesei, gândindu-se chiar la titlul „Aproape perfectă".

„Nu este o comedioară de bulevard, ieftină; e chiar un text mare. Vrea să ne arate cât de îngustaţi suntem la minte, cât de primitori suntem la ceea ce înseamnă formă şi cât de puţin căutăm conţinutul. Aproape toţi, inconştient, avem o doză de vulgaritate în gândire şi spunem undeva în noi când vedem o persoană supraponderală: «Băi, cât e asta!» Finalul e o surpriză la acest tip de gândire", explică Vlad Zamfirescu.

Specialişti în Neil LaBute

Tudor Istodor (stânga) şi Vlad Zamfirescu, în spectacolul „XXL (Fat Pig)“   Foto: Cosmin Ardeleanu



Vlad Zamfirescu şi regizorul Cristi Juncu nu sunt la primul spectacol după un text al lui Neil LaBute (48 de ani), dramaturg american contemporan, scenarist şi regizor de film. Recent, ei au mai realizat „Nişte fete", o coproducţie a Teatrului „George Ciprian" din Buzău şi a Fundaţiei „Catharsis".

La Teatrul Act din Bucureşti, Vlad Zamfirescu a mai jucat în „Shape of Things", în regia lui Vlad Massaci, alături de doi actori care se regăsesc şi în distribuţia spectacolului „XXL (Fat Pig)", Andi Vasluianu şi Irina Velcescu. Tot la Act, Vlad Massaci şi Cristi Juncu au realizat şi „Bash. O trilogie contemporană", cu Vlad Zamfirescu pe afiş.

"Teatrul înseamnă catharsis, emoţie, să pot să mă regăsesc, să plec modificat. Ideal ar fi ca, după vizionarea unui spectacol de calitate, să mă reorganizez."
Vlad Zamfirescu
actor

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite