Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României. Secretele terifiante ale criminalilor tată şi fiu, ucigaşi de femei, şi ale asasinului cu 26 de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Rîmaru a fost executat pentru crimele atroce pe care le-a comis în Capitală
Ion Rîmaru a fost executat pentru crimele atroce pe care le-a comis în Capitală

De-a lungul timpului, România a fost zdruncinată de sute de crime odioase care i-au cutremurat pe locuitorii ţării. „Adevărul“ vă prezintă lista cu cei mai cunoscuţi criminali din istoria României.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: ALBA 

Povestea unei crime uitate din Cugir: cum a fost ucis „valutistul” Picu

O crimă rămasă anonimă şi prin faptul că nu a fost descoperit niciodată cadavrul a avut loc în anul 2001 în oraşul Cugir din judeţul Alba. Un fost poştaş a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat de 45 de ani, valutist şi cămătar. Romeo Nicolae Chelaru a mărturisit crima şi a explicat şi cum a tranşat şi ars cadavrul victimei.

Cornel Picu avea 45 de ani şi se ocupa cu schimbatul de valută pe stradă şi dădea bani cu camătă. În 9 iulie 2001, bărbatul a dispărut fără urmă. Prietenii acestuia şi-au amintit că în ziua dispariţiei s-a întâlnit cu un băiat care lucrase ca poştaş căruia urma să-i împrumute nişte bani. Dispariţia a fost reclamată la poliţie de către sora acestuia după trei zile.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: BISTRIŢA

Povestea criminalului misterios care a băgat în sperieţi două localităţi din Bistriţa-Năsăud după ce a omorât cu bestialitate 5 persoane

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României

Imediat după Revoluţie, o serie de crime dezgusta două localităţi bistriţene. 5 persoane au fost omorâte, una dintre ele fiind şi violată înainte. Pentru aceste crime a fost condamnat în 2005 ciobanul Francisc Trombiţaş (foto dreapta), care însă a fost achitat în 2009, când judecătorii au ajuns la concluzia că acesta nu era vinovat.

Totul a început în 1992, cu moartea unei femei în vârstă de 64 de ani din Sălcuţa, care a fost violată şi strânsă de gât. Alături de ea a fost găsită cu tâmpla zdrobită şi un bărbat care o ajuta periodic pe femeie în gospodărie.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: BOTOŞANI 

„Monstrul” cu dublă personalitate de la Hăneşti şi tânărul care şi-a decimat familia din cauza convingerilor religioase

În ultimii 25 de ani, Botoşaniul a fost zguduit de crime atroce, comise de oameni care au acţionat, conform anchetatorilor cu un sadism greu de imaginat. În galeria celor mai atroce criminali din ultimii 25 de ani Botoşaniului se află un bărbat care şi-a decimat familia cu un ciocan, dar şi un altul care a mutilat un copil de numai doi ani din gelozie.

Botoşănenii nu pot uita nici astăzi figurile şi faptele celor mai feroce criminali de după 1990. În ultimii 25 de ani, au avut loc la Botoşani  crime atât de atroce, încât cu siguranţă constituie deja o pagină importantă în istoria neagră a criminalităţii în România. 

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: Bucureşti

Elena Udrea, prima femeie omorâtă de ucigaşul în serie Florea Rîmaru. Crimele înfiorătoarele care au zguduit Capitala

Traian Tandin, cel mai cunoscut ofiţer judiciar al anilor 70, a scris o carte despre criminalii români care au reuşit să terorizeze ani de-a rândul locuitorii ţării. Printre cei mai înfiorători criminali din Bucureşti, spune Tandin, pentru „Adevărul“, se numără şi Florea Râmaru, tatăl celebrului Ion Rîmaru, un alt criminal care a reuşit să terorizeze sute de mii de bucureşteni. Prima victimă a lui Florea Râmaru s-a numit Elena Udrea. Aceasta era o femeie tânără pe care criminalul a ucis-o într-un mod cutremurător într-o noapte de vară din anul 1944.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: CĂLĂRAŞI

Povestea ucigaşului de homosexuali, căutat de poliţiştii din trei ţări

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României

Infractor deosebit de periculos care îşi plănuia în detaliu loviturile, călărăşeanul Mihai Milea (30 de ani), a pus pe jar, în urmă cu 5 ani, autorităţile din mai multe state. El a fost acuzat de uciderea a doi homosexuali: unul la Constanţa, celălalt în Franţa. Astfel, tânărul a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din istoria României.

În 2011, ministrul de Interne britanic, Theresa May, a fost criticat dur pentru situaţia securităţii granţelor britanice, după ce presa de la Londra a relatat că un român suspectat de crimă a reuşit să intre în Marea Britanie de două ori. 

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: CRAIOVA

Şi-a omorât logodnica pentru că era posedată şi a dus-o în sicriu într-un bar

În noiembrie 2009 oraşul Craiova a fost zguduit de o tragedie fără precedent. Un bărbat de 37 de ani a dus cosciugul cu logodnica moartă într-un bar din oraş.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României

Nicolae Palciu, în vârstă de 37 de ani, din Craiova, şi-a înjunghiat logodnica de trei ori în inimă, iar apoi a pus-o într-un cosciug şi a transportat-o într-un bar. Bărbatul  le-a spus anchetatorilor că şi-a ucis iubita pentru că era posedată de diavol. „Am fost nevoit să o omor, pentru că intrase un demon în ea, şi cum urmează să vină sfârşitul lumii am vrut să o salvez. Trebuia să se ducă în Rai, iar eu în Iad”, a povestit criminalul în faţa anchetatorilor.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: FOCŞANI

A ucis un preot că "aşa a fost ordinul Domnului"

Florentin Puşcoiu, tânărul de 33 de ani care l-a ucis în biserică în anul 2012 pe preotul Tudor Marin, suferă de schizofrenie şi se află internat la Spitalul de Psihiatrie şi Pentru Măsuri de Siguranţă “Pădureni - Grajd.

În urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate, pe 16 iunie 2012, o crimă comisă în centrul oraşului avea să şocheze întreaga comunitate focşăneană şi nu numai. Preotul Tudor Marin, de la Biserica „Sf. Ioan” din Piaţa Unirii, a fost înjunghiat mortal, chiar în biserica unde slujea de ani de zile, de un bolnav de schizofrenie, pe nume Florentin Puşcoiu, în vârstă de 30 de ani.

Era o zi călduroasă de sâmbătă, iar preotul Marin, conform obiceiului său, venise la biserică să se întâlnească cu enoriaşii.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: HUNEDOARA

Aurel Enea a ucis o adolescentă, a tranşat cadavrul în bucăţi şi l-a aruncat în Mureş

Crima comisă de Aurel Enea în 2007 a fost una dintre cele mai înfiorătoare infracţiuni petrecute în judeţul Hunedoara. Aurel Enea a ucis o adolescentă şi, în încercarea de a şterge urmele, a tranşat cadavrul în bucăţi, le-a aşezat în saci de plastic pe care i-a ascuns. Planul nu i-a reuşit.

Aurel Enea ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru uciderea şi măcelărirea unei adolescente din Petroşani. Bărbatul nu şi-a recunoscut niciodată fapta, însă anchetatorii au avut probe solide împotriva lui.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: IAŞI

De la "măcelarul" care-şi ascundea victimele sub duşumea până la şoferul de autobuz care a ucis 24 de ţigani din răzbunare

Cel mai cunoscut criminal din Iaşi este un basarabean care a pus poliţia pe jar în perioada interbelică. Autorităţile de atunci au putut demonstra 21 de crime comise de Vasile Tcaciuc, numărul acestora estimându-se a fi mult mai mare. În anii '70, un ieşean s-a răzbunat pe o şatră de ţigani intrând cu autobuzul în comunitate şi ucigând 24 de persoane.

   

Pe Vasile Tcaciuc, site-ul Wikipedia l-a inclus în lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Aparent un infractor mărunt din perioada interbelică, bărbatul de origine basarabeană ascundea un secret terifiant.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: Târgovişte

Crima care l-a condus pe Mihalea în Penitenciarul de VIP-uri din Găeşti

Crimele săvârşite pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, dar şi criminalii celebri închişi în penitenciarele de la Găeşti sau Caragiale au ţinut zile întregi capul de afiş al multor ziare, iar televiziunile au început jurnalele de ştiri cu ele.

Una dintre crimele celebre despre care vorbim îl are în prim plan pe Nelu Florian Gavrilă, unul dintre ucigaşii interpretului Ioan Luchian Mihalea. Chiar dacă el nu este originar din Dâmboviţa, a fost închis ani buni la Penitenciarul de VIP-uri din Găeşti, care, de altfel, l-a şi eliberat, după 21 de ani de detenţie.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: ORADEA

Italianul Aldizio Zappa şi-a executat în stil mafiot, în plină stradă, partenerul de afaceri

În urmă cu trei ani o exectuţie în stil mafiot îngrozea Oradea. Un bărbat în vârstă de 35 de ani, Nemes Attila, a fost împuşcat în plină stradă în Oradea cu o armă de vânătoare, de către partenerul său de afaceri italian. Motivul crimei în stil mafiot era o datorie mai veche pe care orădeanul  o avea către Zapa Aldisio, cetăţean de origine italiană.

Orădeanul Nemes Attila ar fi cumpărat mai mulţi metri cubi de cherestea de la firma din Arad a  italianului Zappa Aldizio, care avea l-a împuşcat în cap şi în piept după ce românul nu a plătit marfa.

Bărbatul împuşcat era administrator şi asociat la o firmă cu sediul în Oradea, pe strada Aluminei, la adresa la care locuia acesta. Societatea comercială Ferati Lemn, specializată pe tăierea şi rindeluirea lemnului a fost înfiinţată în 2008, dar a avut activitatea suspendată până în mai 2010. Se pare că firma din Oradea făcea afaceri cu societatea comercială la care era patron cetăţeanul de origine italiană Zappa Aldizio Andrea, în vârstă de 58 de ani. Bărbatul  stabilit în judeţul Arad este patron al SC A-Z. IMPEX SRL, o firmă care se ocupă cu material lemnos şi de construcţie.

 

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: SUCEAVA

Violatorul ucigaş Nicolae Florentin Muscă, care a terorizat Suceava, va sta toată viaţa după gratii

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Nicolae Florentin Muscă la închisoare pe viaţă după ce a băgat spaimă în localnicii din mai multe sate din zona Fălticeni. Judecătorii suceveni au reţinut, în sarcina lui Muscă, două crime şi nouă fapte de viol şi incendiere.

Un individ a terorizat localnicii din zona Fălticeni, judeţul Suceava, după ce a violat şi omorât mai multe femeii. Nicolae Florentin Muscă a fost prins de poliţişti pe 11 iunie 2010,  în timp ce încerca să treacă râul Moldova, în localitatea Baia. Individul de 29 de ani a fost dus mai întâi la sediul Poliţiei Baia, unde a fost audiat de procurori iar, după aceea, a fost transportat la Tribunalul Suceava, unde judecătorii au confirmat mandatul de arestare emis pe numele său. 

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României

 

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: TÂRGU-JIU

Ţundrea a fost condamnat pentru o crimă comisă de Gheorghe Avram. Povestea tragică a învăţătoarei gravide cu gemeni, ucisă de un cerşetor

Gheorghe Avram, din satul Pojogeni, are două crime la activ. În anul 1992, Mioara Gherasie, o fată în vârstă de 13 ani din Pojogeni, a fost găsită moartă pe malul unui pârâu din localitate. Minora avea capul spart cu o piatră, iar medicii legişti au constatat că fusese violată. Arestat şi, ulterior, condamnat la 24 de ani de închisoare pentru această faptă oribilă a fost Marcel Ilie Ţundrea. 12 ani mai târziu, procurorul Emil Moţa află versiunea lui Ţundrea cu privire la crima de care a fost acuzat şi a dat curs uneia dintre numeroasele cereri făcute de acesta din spatele gratiilor, prin care Ţundrea cerea să se efectueze testul ADN. Procurorul a dispus deschiderea dosarului şi administrarea acestei probe. 

     

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României

Gheorghe Avram (stânga) a ucis doi oameni, iar Ţundrea (dreapta) a fost condamnat nevinovat pentru una dintre crime.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: TURNU-SEVERIN

O fetiţă de 3 ani şi jumătate a fost violată şi ucisă prin introducerea unei ţepuşe în zona gâtului

În vara anului 1981, Severinul a fost cutremurat de o crimă care avea să îngrozească chiar şi pe cei mai experimentaţi judiciarişti. O fetiţă de numai 3 ani şi şase luni fusese violată şi apoi ucisă cu o ferocitate greu de imaginat.

Crima a oripilat întreaga comunitate. În oraşul de la Dunăre nu se mai înregistrase o asemenea faptă, a cărei victimă să fie un biet copil. În seara zilei  de 2 august 1981, la orele 21,15, procurorul şef Nicolae Popescu de la Procuratura Judeţului Mehedinţi a fost sesizat că într-un bloc în construcţie din municipiul Drobeta Turnu Severin a fost descoperit cadavrul unei fetiţe, fiind evidente urme de violenţă. În scurt timp, la faţa locului sosea echipa de judiciarişti, care avea să cerceteze o crimă ce a rămas în istoria neagră a Severinului. Imaginea era de-a dreptul stupefiantă.

Cei mai cunoscuţi criminali din istoria României: ZALĂU

Crimele care au îngrozit Sălajul: de la bărbatul tranşat şi fiert de un prieten, la bătrânul torturat până la moarte din pricina unei ”comori”

O crimă demnă de cele mai terifiante filme de groază tulbura liniştea Zalăului în 2002, când un bărbat şi-a ucis prietenul de pahar, după care l-a tranşat şi l-a fiert, pentru a scăpa mai uşor de cadavru. După 12 ani, o altă crimă - cea din Ortelec, a îngrozit Sălajului, mai ales că autorii ei - trei la număr - au fost aproape două săptămâni în libertate.

Cea mai cumplită crimă, ieşită din comun în special prin cruzimea şi sângele rece al autorului, a avut loc, chiar în Zalău, în 2002. Crin Bologa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, îşi aminteşte cum, la acea vreme, în calitate de procuror criminalist, a ajuns să se ocupe de acest caz. 

La acest material au participat Daniel Guţă, Dorin Ţimonea, Andreea Mitrache, Dănuţ Zuzeac, Alina Pop, Borcea Ştefan, Ionela Stănilă, Corina Macavei, Simona Suciu, Bianca Sara, Alina Ion, Ionuţ Benea, Cluadia Bonchiş, Cosmin Zamfirache, Cristina Răduţă, Ionuţ Dima.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite