Cea mai mare expoziţie colectivă de fotografie cu vânzare se vernisează la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de fotografii sunt scoase astăzi la vânzare în cadrul unei ample expoziţii   FOTO: Chroma Studio
Peste 300 de fotografii sunt scoase astăzi la vânzare în cadrul unei ample expoziţii   FOTO: Chroma Studio

Cea mai mare expoziţie colectivă de fotografie cu vânzare se deschide astăzi la Bucureşti, în cadrul Zilei Porţilor Deschise la Chroma Studio. Evenimentul adună la un loc cei mai talentaţi fotografi care au participat în ultimii opt ani la cel mai mare festival de arte vizuale din România, Vama sub Lumini de Oscar, care se desfăşoară în fiecare an în Vama Veche.

Fotografiile selectate şi scoase la vânzare sunt imaginile participante şi câştigătoare la concursurile de fotografie organizate în cadrul festivalului, la diverse secţiuni: street photography, portret, nud, peisaj, fotografie de produs, foto conceptual ş.a.

Organizatorul evenimentului, Cătălin Rudolf, a declarat pentru Adevărul:

"Avem aici cei mai buni cursanţi ai VSLO, fotografi talentaţi şi premiaţi în cadrul festivalului, dar şi lectori care au predat de-a lungul timpului. Pentru că ediţia de anul viitor va fi una foarte diferită de cele de până acum, mult schimbată, ne-am gândit să organizăm o zi în care aceste imagini să poată fi admirate şi cumpărate de doritori".

Expoziţia vernisată astăzi la Chroma Studio (Bd. Theodor Pallady 287, în incinta IOR 2) este deschisă publicului până la ora 21.00. Printre cei care expun imagini în această amplă expoziţie se numără Angel Penchev, Ania Ciolacu, Serge Romanov, Olav Urdahl, Delia Herman-Oprescu, Marius Enache, Alexandra Radu, Nicolae Coşniceru, Cristiana Apostol, Octavian Balea, Ciprian Mihai, Ahmad Kavousian, Mihai Şteţcu, Gabriel Kovats, Vlad Cioplea.

În cadrul evenimentului, organizatorii pun gratuit la dispoziţia fotografilor interesaţi fundaluri, o masă de produs, lumini, aparate şi obiective, pentru eventuale shootinguri. "Fotografii pot veni cu un model sau două, cu un produs, sau cu orice vor să fotografieze", a mai precizat Cătălin Rudolf. 

Festivalul Vama sub Lumini de Oscar (VSLO), cel mai important eveniment dedicat artelor vizuale din România, a adunat în ultimii opt ani cele mai cunoscute nume ale fotografiei din ţară, dar şi din străinătate. În fiecare an, sute de participanţi s-au înscris la cursuri gratuite de fotografie, film, teatru, muzică, pictură, participând la seminarii şi vernisaje, târguri de echipamente şi concursuri cu premii, organizate cu acest prilej. VSLO se întâmplă la sfârşitul lunii august, în mai multe locaţii din Vama Veche, organizatorii anunţând pentru anul viitor schimbări importante în structura festivalului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite