Cărţi digitale la Târgul de la Frankfurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărţi în format digital la Festivalul de la Frankfurt  FOTO http://www.book-fair.com
Cărţi în format digital la Festivalul de la Frankfurt  FOTO http://www.book-fair.com

La târgul de carte de la Frankfurt (Germania), care s-a încheiat pe 14 octombrie, au participat aproape 3.300 de vizitatori, evenimentul reuşind să aducă în atenţie noua eră a cărţilor, industria digitală. Vizitatorii au fost martorii unei experienţe internaţionale unice şi au făcut schimburi de opinii şi idei.

Au avut loc patru conferinţe, printre care „Frankfurt StoryDrive” sau  „Publishers Launch Frankfurt”, paisprezece seminare şi multe workshopuri.

Aproape 170 de oameni au ţinut discursuri, printre care se numără publicistul Otis Chandler, scriitorul  Jonathan A. Gottschall sau producătorul de film Stephen Daldry.

Duminică, în ultima zi de târg, a avut loc „Young Professionals Day” (n.r. „Ziua Profesionistului Tânăr”), reunind tinerele talente ale industriei de carte. Această zi a avut ca slogan „Next Generation” (n.r. „Noua generaţie”) şi s-au discutat teme variate, de la drepturile de autor la cărţile electronice. 

Marele eveniment de la Frankfurt a avut echipe de bloggeri din Marea Britanie, S.U.A. sau Germania, care au scris despre fiecare zi de târg. 

Aproape 7.500 de expozanţi la târg

Academia din Frankfurt a fost înfiinţată în 2011, iar în cadrul  acesteia, pe lângă târgul care tocmai s-a încheiat, au avut loc mai multe conferinţe în Buenos Aires, New Delhi, New York, Beijing sau Casablanca, Maroc. Programele acestei academii pentru anul 2013 vor fi anunţate curând.

Târgul de Carte de la Frankfurt este cel mai mare târg de gen din lume, cu aproape 7.500 de expozanţi din peste o sută de ţări. În cadrul acestuia,  s-a creat o iniţiativă digitală denumită „Frankfurt Sparks”, unind producţiile şi proiectele digitale şi dorindu-se totodată crearea unei legături între conţinut şi tehnologie. 

Academaia din Frankfurt organizează conferinţe internaţionale şi evenimente de training pe tot parcursul anului. Târgul de Carte de la Frankfurt este filiala German Publishers & Booksellers Association şi s-a ţinut între 10 şi 14 octombrie. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite