Cărţi cu poveşti şi jucării. Maşina care merge printr-o carte: cadouri de Crăciun de la cei mari pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marea carte cu poveşti“, volume cu circuite şi cu maşinuţe, cu diverse alte jucării şi cu audiobookuri, sunt câteva dintre titlurile originale, editate pentru copii.


 

image

Dacă cei mici vor deschide „Cartea de aur a celor mai frumose poveşti clasice“ , vor intra în universul magic al poveştilor clasice. Se vor plimba împreună cu Belle prin palatul Bestiei. Vor hoinări prin junglă alături de Mowgli, de Bagheera şi de Balloo. Vor coborî în adâncurile mării, unde s-a născut Ariel. Îl vor însoţi pe Pinocchio în aventurile sale prin lumea oamenilor. Vor afla povestea Aurorei, frumoasa adormită, şi a regatului scufundat în somn de ura unei ursitoare. „Cartea de aur a celor mai frumose poveşti clasice“, publicată de Editura Litera, include un audiobook şi costă 99.90 de lei.

image

„Marea carte cu poveşti“ conţine o jucărie. Pregăteşte-te să te joci de-a v-aţi ascunselea cu Jake, ajut-o pe Pluşica să repare o sirenă care nu mai poate înota, fă cunoştinţă cu o nouă prinţesă, care se numeşte Sofia, vizitează buticul lui Minnie şi joacă-te cu simpatica figurină care o înfăţişează. Volumul, editat în condiţii grafice excepţionale de Litera, costă 79.90 de lei.  O altă carte a aceleiaşi edituri are un circuit şi include o maşinuţă de curse Brmm! Brmm! Vrmm! Vrmm! Maşinuţa de curse trebuie să câştige cursa, iar mânuţele copilului o pot ajuta. „Ia maşinuţa, pune-o pe pista din interiorul cărţii şi priveşte-o cum o ia din loc“, poţi să-i spui copilului tău.

„În căutarea sufletului Crăciunului“

Dacă sărbătoarea Crăciunului ar fi în pericol să-şi piardă sufletul, cine s-ar încumeta să părăsească siguranţa şi căldura căminului pentru a-l regăsi şi a-l aduce înapoi?
Povestea din „În căutarea sufletului Crăciunului“, de R.D. Mottok,  publicată de Editura Trei, cu ilustraţii de Andra Cofaru, spune că trei prieteni pornesc în aventura vieţii lor, încercând să salveze Crăciunul. Împreună vor traversa păduri pline de primejdii, vor revedea locuri şi prieteni dragi, uitaţi de vreme, îşi vor face prieteni noi şi vor găsi tovarăşi de drum de nădejde.

Dar vor reuşi ei, oare, să redea sărbătorii Crăciunului strălucirea pierdută? Vor reuşi să găsească la timp Sufletul Crăciunului? „Uneori, oamenii mari uită lucrurile importante, cele pe care ochiul nu le vede, mâna nu le atinge. Cam aşa gândea şi Micul Prinţ, cred. Aşa că am refuzat să uităm iubirea, blândeţea, răbdarea, ca nu cumva ele sa dispară încet-încet, fără zgomot...  În această carte de poveste vom găsi ce căutăm în fiecare zi: adăpost pentru noi şi pentru copiii noştri. Adăpost în faţa violenţei, grabei ori tristeţii. Aici, între aceste coperţi, e veşnic Crăciun, iar metafora miroase a cozonac şi fericire“ , spune Teo Trandafir despre această carte .

"Ocolul Pământului în 80 de zile“, publicată de  Editura Litera,  rămâne cea mai populară dintre fantasticele opere de aventuri ale lui Jules Verne. Volumul a fost întâmpinat cu entuziasm de un public pasionat de ultimele progrese ale tehnologiei. Ghinioanele savuros de comice pe care le îndură personajele, precum şi suspansul care se propagă până la ultimul rând al cărţii fac 

 

ca acest roman să străpungă secolele pentru a încânta noi generaţii de cititori.

image

  

Povestea Maicii Domnului

Cu „Povestea Maicii Domnului“,  publicată de Humanitas, Ion Pillat (1891 – 1945), intră în faza a treia a exerciţiului spiritual propus de Sfântul Ignaţiu de Loyola, şi anume, prin apropierea de istorie, poetul devine martor la drama coborârii divinului în lume, dramă mediată aici de trăirile Fecioarei. Personajele  Ioachim, Ana, Iosif, Maria, ciobanii, magii, plugarul, însuşi poetul în ipostaza „robului de la Miorcani“  alcătuiesc o horă de singurătăţi contemplative având în centru taina iradiantă care îi umple de har.

„Publicarea acestui ciclu de poeme însoţit de ilustraţii îi pune pentru întâia oară pe cititori în situaţia privilegiată de a putea aprecia armonia de viziune dintre poetul şi pictoriţa care au ctitorit împreună Povestea Maicii Domnului pe tărâm românesc“, spune Monica Pillat.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite