Carieră internaţională pentru filmul „Câini“, regizat de Bogdan Mirică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Ivanov, bad guy în thrillerul „Câini“                                                               FOTO: Iulia Weiss
Vlad Ivanov, bad guy în thrillerul „Câini“                                                               FOTO: Iulia Weiss

După ce a câştigat premii importante la Cannes, TIFF şi Sarajevo, cel mai aşteptat thriller românesc al anului, „Câini“, în regia lui Bogdan Mirică, face înconjurul lumii în această toamnă, în paralel cu premiera în cinematografele româneşti. Din 23 septembrie, „Câini“ poate fi văzut pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

Filmul a fost selectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite şi Italia.

În luna septembrie, Câini va rula pentru publicul din capitala Finlandei, la cea de-a 29-a ediţie a Helsinki International Film Festival (15 – 25 septembrie). Cele trei proiecţii din secţiunea Men or Animals? sunt programate pe 19, 21 şi 24 septembrie. Helsinki IFF este cel mai mare festival de film din Finlanda, iar selecţia se axează pe filme provocatoare şi inovatoare.

În paralel, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică va rula în secţiunea Cinema Extraordinaire, dedicată celor mai importante producţii lansate în ultimul an, la Bergen International Film Festival (20 -28 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din Norvegia, ca număr de filme.

„Debutând cu una dintre cele mai frumoase secvenţe ale anului, Câini se impune rapid drept o crime drama  neobişnuită”, scriu selecţionerii Bergen IFF.

În luna octombrie, thriller-ul cu Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu va ajunge la publicul de pe trei continente, din Canada până în Israel, iar în noiembrie, călătoria va continua în nu mai puţin de şase ţări. Câini a câştigat recent două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor - Gheorghe Visu, şi Menţiunea Specială a Juriului. În primăvară, filmul a obţinut Premiul criticii – FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes şi Trofeul Transilvania la TIFF 2016.

Acţiunea este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

În distribuţie, alături de Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval şi Constantin Cojocaru.

Bogdan Mirică, recunoscut pentru serialul Umbre (HBO), semnează regia şi scenariul. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Roxana Szel, de sunet s-au ocupat Sam Cohen, Sebastian Zsemlye şi Hervé Buirette, scenografia îi aparţine Augustinei Stanciu, iar costumele – Elenei Stoyanova. Muzica a fost compusă de Codrin Lazăr şi Sorin Romanescu.

Câini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) şi EZ Films (Elie Meirovitz), şi co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producţia Franţa-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franţa, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages şi Fundaţia GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Caini Filmul
image
CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite