Cannes 2021 - „La civil“, regizat de Teodora Ana Mihai şi produs de Mungiu, premiat în secţiunea Un Certain Regard

0
0
FOTO news.ro
FOTO news.ro

"La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai, a fost recompensat vineri seară cu Prix de l'Audace (premiul pentru curaj, n.r.) al secţiunii Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, informează news.ro.

"La civil”, co-producţie Belgia - România - Mexic, a fost filmat iarna trecută în Mexic şi este inspirat de întâmplări reale. O mamă a cărei fiică este răpită plăteşte recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.

Acesta este primul lungmetraj regizat de Teodora Mihai. Din distribuţie fac parte Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero şi Jorge A. Jimenez.

În 2019, proiectul "La civil” - produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra Films, şi de Michel Franco, şi scris de Teodora Mihai şi Habacuc Antonio De Rosario - a primit la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei 71,41 de puncte şi 1,5 milioane de lei.

Premiul Un Certain Regard a revenit filmului "Unclenching The Fists”, realizat de Kira Kovalenko.

Premiul juriului condus de regizoarea şi scenarista britanică Andreea Arnold a revenit "Grosse Freiheit”, de Sebastian Meise.

Prix d'Ensemble a fost acordat filmului "Bonne mere”, regizat de Hafsia Herzi.

Pentru originalitate a fost premiat "Lamb”, de Valdimar Johannsson, iar o menţiune specială a revenit peliculei "Noche de fuego”, de Tatiana Huezo.

Secţiunea Un Certain Regard a revenit anul acesta la forma şi misiunea originale, aceea de a prezenta cinematografia tânără şi pe cea de cercetare, după cum a spus Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, la anunţarea selecţiei.

În competiţia de anul acesta au fost alese 20 de lungmetraje, dintre care şase concurează pentru trofeul Caméra d'or.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va încheia sâmbătă, cu gala de premiere.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite