Aventură în jungla amazoniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joi, 22 septembrie, romanul „Revelaţie pe Amazon“, de Petru Popescu, va fi distribuit cu ziarul „Adevărul“
Joi, 22 septembrie, romanul „Revelaţie pe Amazon“, de Petru Popescu, va fi distribuit cu ziarul „Adevărul“

Joi, 22 septembrie, romanul „Revelaţie pe Amazon“, de Petru Popescu, va fi distribuit cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Seria capodoperelor, propusă de Editura Adevărul, continuă, astfel, cu una dintre cele mai pasionante cărţi de aventuri, ce-i aparţine scriitorului român, care a părăsit ţara în 1974.

Când au apărut în România, romanele lui Petru Popescu reprezentau, într-o perioadă în care totul era interzis, o adevărată provocare. Vorbeau altfel despre lucruri pe care toată lumea le trăia, dar care erau de cele mai multe ori subiecte tabu. Scriitorul, care a debutat în 1966 cu placheta de versuri „Zeu printre blocuri", a dat lovitura, trei ani mai târziu, cu romanul „Prins", care a avut un mare succes în epocă. Au urmat „Dulce ca mierea e glonţul patriei" şi „Să creşti într-un an cât alţii într-o zi", toate aşteptate cu aceeaşi nerăbdare şi întâmpinate cu acelaşi entuziasm.

La începutul anilor '70, Petru Popescu a acceptat o invitaţie în Statele Unite şi atunci a luat hotărârea să nu se mai întoarcă în ţară. E momentul în care, pentru scriitorul pornit din România, avea să înceapă o importantă carieră internaţională ca romancier şi autor de scenarii de film la Hollywood.

„Revelaţie pe Amazon" este unul dintre romanele de succes publicate de Petru Popescu, o reproducere romanţată a unui jurnal de călătorie ce-i aparţine exploratorului şi fotografului Loren MacIntyre de la National Geographic. Scris în stilul lejer care l-a consacrat, romanul propune o incursiune iniţiatică în jungla amazoniană, în universul straniu al unui trib considerat dispărut, într-o lume în care omul secolului XX, se lasă purtat de experienţe telepatice şi halucinogene fascinante. Povestea lui Petru Popescu este un drum în sine, în care surprizele şi întâlnirile sunt nelipsite la fiecare pagină. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite