Alexandru Darie o aduce pe Yasmina Reza la Teatrul Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Conversaţie după înmormântare” de Yasmina Reza, în regia lui Alexandru Darie, va avea premiera pe 7 şi pe 9 decembrie, la ora 19.00, la Sala Studio Space a Teatrului Bulandra din Bucureşti.

Unul dintre dramaturgii contemporani în vogă în acest moment în toată lumea, Yasmina Reza ale cărei texte au fost puse în scenă până acum la diverse teatre din Bucureşti, ajunge şi pe scena de la Bulandra, cu o piesă despre care Alexandru Darie crede că e „o capodoperă a literaturii dramatice”. La mulţi ani după ultima sa premieră, regizorul Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, declară că acest text l-a fermecat şi că nu e deloc o întâmplare faptul că l-a ales la acest moment al existenţei sale artistice.  „Nu e o întâmplare că l-am ales acum. Căutam un text în această zonă, care să-i pună pe actori în valoare, iar piesa Yasminei Reza mi s-a părut extrem de potrivită şi cu locul ăsta, şi cu oamenii, şi cu momentul acesta al vieţii mele. Este un text cehovian, cu profunzimi extraordinare, care, dincolo de un strat de suspans, uşor poliţist, ascunde o poveste senzaţională, de care mi-am dat seama în timp ce lucram”, spune artistul.

„E o capodoperă a literaturii contemporane franceze, ignorată ca fiind capodoperă inclusiv în Franţa, unde a fost montată foarte superficial, din cât am putut eu să văd, ca o cozerie cu haz. Or, ea are haz, dar nu e o cozerie”, mai crede Alexandru Darie.

Din distribuţia noii producţii fac parte Cornel Scripcaru, Ana Ioana Macaria, Marius Chivu, Dan Aştilean, Camelia Maxim şi Daniela Nane. Scenografia este semnată de Octavian Neculai, iar muzica este creaţia lui Adrian Enescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite