Adevărul LIVE, în culisele lungmetrajului „Octav“, cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Iureş îl interpretează pe Octav, personajul principal din filmul cu acelaşi nume, o producţie cinematografică regizată de Serge Ioan Celebidachi, care se află la debut în lungmetraj de ficţiune. Zilele acestea, echipa de filmare se află în studiourile de la Buftea, iar Adevărul Live va pătrunde pe platourile de filmare, într-o transmisiune în direct, de la ora 12:00.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

„Octav” este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea în cea mai pură şi măreaţă formă a sa, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Intrigantă şi originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav (interpretat de Marcel Iureş), în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în acelaşi timp prizonier al trupului său îmbătrânit.

În distribuţia filmului se regăsesc şi alte nume importante ale cinematografiei româneşti dintre care îi menţionăm pe Victor Rebengiuc („Pădurea Spânzuraţilor”, „Moromeţii”, „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, „Medalia de onoare”, „Tatăl Fantomă”), Andi Vasluianu (“Furia”, „Hârtia va fi albastră”, „California Dreamin’”, „Despre oameni şi melci”, „De ce eu?”), Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin.

O coproducţie România–Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, „Octav” are un buget de 1,4 milioane de euro şi este produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.

Prezent la o întâlnire cu presa, alături de o parte din echipa care a lucrat la acest film, regizorul Serge Celebidachi a declarat: 

"Mi-am dorit foarte mult să îl avem pe Blasco Giurato DOP, sunt foarte impresionat de filmele la care a lucrat. Am vrut să păstrez o aromă internaţională în film, care a trebuit să fie pe peliculă pentru a reda o imagine bogată ca atmosferă, o imagine impresionistică şi poetică".

Imaginea va purta amprenta reputatului director de imagine italian Blasco Giurato, cunoscut pentru colaborările sale cu Giuseppe Tornatore, în special la „Cinema Paradiso” (Oscar pentru cel mai bun film străin) şi cu David Lean la „Dr. Zhivago”.  Despre „Octav”, Blasco Giurato spune că  reprezintă testamentul său pe 35 de milimetri.

Muzica filmului este asigurată de un alt artist celebru în cinematografia internaţională, compozitorul român Vladimir Cosma, câştigător a două premii César pentru Cea mai bună muzică de film (“Diva”, în 1982, şi „Le Bal”, în 1984).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite