Cum va arăta musicalul „My Fair Lady“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Botez se ocupă de costumele musicalului "My Fair Lady"   FOTOGRAFII: Eduard Enea
Oana Botez se ocupă de costumele musicalului "My Fair Lady"   FOTOGRAFII: Eduard Enea

Mult aşteptatul musical „My Fair Lady“ va avea premiera spre sfârşitul lunii mai, la Sala Epika din Grand Cinema & More. În regia lui Răzvan Ioan Dincă, „musicalul perfect“ se bucură de participarea unei echipe de profesionişti pe toate palierele tehnice şi artistice, iar la capitolul costume şi scenografie lucrurile vor arăta impecabil, după cum mărturisesc organizatorii.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Dacă în distribuţia spectacolului numele unor artişti precum Irina Baianţ, Ana Maria Georgescu sau Ernest Fazekas sunt garanţii ale unui show de calitate, cu siguranţă participarea lui Maruti Evans la scenografie şi a Oanei Botez la costume nu vor trece deloc neobservate.

Oana Botez, câştigătoare a Barrymore Awards pentru Excelenţă în Teatru şi Drammy Awards şi scenograful american Maruti Evans, câştigător al Drama Desk Sam Norkin Award în 2013 şi autor al unor scenografii impresionante în spectacole precum ”Maestrul şi Margareta” şi ”Alice vs. Wonderland”, au mai lucrat împreună la New York. Oana Botez este la a treia colaborare cu Răzvan Ioan Dinică.

Tocmai de aceea, la Adevărul Live, de la ora 14.00, Maruti Evans şi Oana Botez au dezvăluiu câteva dintre surprizele pe care le pregătesc pentru premiera de luna viitoare.

Pe data de 26 mai va avea loc prima reprezentaţie a musicalului „My Fair Lady“, la Grand Cinema & More, din cadrul centrului comercial Băneasa. Anul acesta vor avea loc 18 reprezentaţii ale producţiei, toate la Băneasa. Musicalul este pus în scenă de regizorul Răzvan Ioan Dincă.

La 60 de ani de la premiera mondială a spectacolului ”My Fair Lady”, regizorul producţiei româneşti, Răzvan Ioan Dincă, a spus, într-o conferinţă de presă, că ”e greu şi provocator” pentru că ”My Fair Lady nu s-a mai montat în Bucureşti de cel puţin 15 ani”, completând că ”pentru a atrage un public iubitor de musical, dar şi de teatru de bună calitate, spectacolul merită să fie o surpriză”.

Spectacolul va avea loc într-o sala de cinema, sala Epika de la Grand Cinema, lucru pentru care Răzvan Ioan Dincă lucrează cu peste 200 de persoane la această producţie, dintre care 70 sunt cântăreţi, actori şi dansatori, iar 25 sunt instrumentişti.

Coregrafia va fi asigurată de Violeta Dincă. 

Rolul principal, Eliza Doolitle, va fi interpretat de două cântăreţe: Irina Baiaţ şi Ana Maria Georgescu. Din distribuţie mai fac parte Ernest Fazekas, Richard Balint, Adrian Nour, Cătălin Neamţu, Florin Budnaru, Filip Ristovski, Ionuţ Burlan, Oana Rusu, Diana Alexandra Vladu, Aura Călăraşu, Ovidiu Usvat, Claudia Susanu şi Sophia Maria Crudu.

Traducerea şi adaptarea libretului lui Alan Jay Lerner a fost realizată de Ernest Fazekas.

Scenograful Mauruti Evans (foto) a vorbit despre dorinţa sa de a include,prin scenografie, publicul în spectacol, prezentând o machetă a sălii de cinema în care se va juca piesa.

Maruti Evans - FOTO Eduard Enea
Am fost foarte entuziasmaţi să includem şi publicul în această lume unde structura era atât de rigidă şi consecinţele atât de ridicate. Am considerat că dacă am reuşi să introducem publicul în acest spaţiu ar avea o putere extrem de mare. [...] Consider că va fi un proiect fascinant.

"My Fair Lady" este un musical despre o tânără florăreasă, Eliza Doolittle, care, sub îndrumările profesorului Henry Higgins, se preface că este o doamnă din înalta societate. Textul a fost scris de  Alan Jay Lerner, iar muzica compusă de Frederick Loewe. A fost supranumit "musicalul perfect". (Oana Maria Filip)

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite