Actriţa Ruxandra Maniu, câştigătoarea Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, la Costineşti, a fost anunţată căştigătoarea Marelui Premiu al Galei Tânărului Actor HOP “Ştefan Iordache”:  actriţa Ruxandra Maniu.

Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris din Costineşti, s-a încheiat aseară. Directorul artistic al Galei HOP a fost regizorul Radu Afrim, iar juriul final a fost format din actorii Oana Pellea (preşedintele juriului), Marius Manole, Ada Milea, Ion Rizea şi dramaturgul Radu Macrinici.

Premiul “Ştefan Iordache” - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Ruxandra Maniu pentru rolul din "Râs nervos" de Christopher Durang şi pentru personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul "Câtă speranţă".

Premiul este acordat în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, dar şi un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Ştefan Iordache" să devină Marele Premiu al Galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea individual.

Pe de altă parte, la ediţia din acest an a Galei HOP, premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actriţelor Emőke Pál şi Aida Avieriţei. Emőke Pál a fost recompensată pentru rolul din propria sa compoziţie - "A dragon in my mind", precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman, iar Aida Avieriţei pentru rolul din "De ce fierbe copilul în mămăligă", după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actorilor: Dumitru Georgescu şi Ioan Paraschiv. Primul a fost premiat pentru rolul din propria sa compoziţie ("Gabriel"), precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley. Ioan Paraschiv a impresionat juriul cu "A fi sau a nu fi bufon", colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, dar şi cu întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul Gardianul Dumnezeu din fimul "Cel mai iubit dintre pământeni".

Premiul "Cornel Todea" - Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat spectacolului "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan. Acelasi spectacol a primit şi Premiul Ziarului Metropolis.

În plus, în cadrul ediţiei din acest an a Galei HOP a fost acordat şi Premiul Yorick, oferit de către revista Yorick, prin Editura Nemira. Acest premiu a fost acordat actorului Anghel Damian pentru rolul din "Bucăţi" de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri