Actorul Mihai Călin spune ce le-a transmis directorul interimar al TNB, Mircea Rusu, când a refuzat campania pentru refugiaţii din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Călin a afirmat că a fost libertatea sa de a critica ”atitudinea jalnică a acestui director interimar” FOTO Zile si Nopti
Mihai Călin a afirmat că a fost libertatea sa de a critica ”atitudinea jalnică a acestui director interimar” FOTO Zile si Nopti

Actorul Mihai Călin a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre scandalul în care este implicat directorul interimar al TNB, Mircea Rusu, că a refuzat atât să se arboreze steagul ucrainean pe Teatrul Naţional cât şi campania TNB pentru refugiaţi. El a mărturisit şi ce motiv le-a dat directorul interimar pentru refuzul său, şi anume că, ”la câte ne-au făcut ucrainenii, nouă, să ne lase”.

Mihai Călin a afirmat că a fost libertatea sa de a critica ”atitudinea jalnică a acestui director interimar”. ”Povestea cu arborarea, iluminarea Teatrului Naţional, duminică, era o poveste care s-a întâmplat la Guvern, la Ministerul de Externe, la Ateneul Român, la Opera Română, la Teatrul Odeon şi la zeci de instituţii de cultură şi spectacol din întreaga lume şi Europă”, a spus Mihai Călin. 

El a precizat că au fost 5 persoane de faţă când i-a propus acest lucru directorului interimar al TNB, Mircea Rusu, să pună steagul Ucrainei pe TNB, şi acesta spus: Nu punem, aici doar tricolorul românesc”. 

”Steagul românesc oricum e acolo, sunt mai multe steaguri, şi noi ne iubim ţara, nu trebuie să te numeşti naţionalist ca să îţi iubeşti ţara. Patriotismul acesta de mucava este jalnic, este de secol 19, de Caragiale”, a spus actorul.

Mihai Călin s-a referit şi la momentul în care directorul interimar a refuzat campania TNB pentru refugiaţii din Ucraina. 

”Marius Manole i-a spus despre campania TNB pentru Ucraina. Eu provin dintr-o familie în care mama mea a fost refugiată, s-a refugiat din Uniunea Societică, când aud de refugiaţi, imediat încerc să ajut, şi nu numai eu, mii şi mii de români. Un popor dezbinat, ca noi, românii, şi cu o stimă de sine foarte scăzută, în aceste săptămâni s-a coalizat, ajutorul pentru aceşti oameni amărâţi ne-a unit. Asta nu înţeleg aceşti oameni, nici ministrul, nici domnul Rusu”, a spus actorul. 

El a precizat că prin această campanie, s-ar fi donat bani unor organizaţii care fac deja ceva pentru refugiaţii ucraineni. 

”Ni s-a refuzat această campanie. (..) Ne-a spus domnul Rusu, la câte ne-au făcut ucrainenii, nouă, să ne lase”, a mai afirmat Mihai Călin precizând că erau persoane de faţă şi  are martori în privinţa acestei declaraţii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite