Actorul Mihai Călin, despre distribuirea unui ziar antisemit în Sala Mare a TNB: „Direcţia TNB cere acum ancheta poliţiei! Culmea ipocriziei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Zile şi Nopţi
FOTO Zile şi Nopţi

Actorul Mihai Călin a publicat pe contul său de Facebook o fotografie din Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti în care se văd spectatori care citesc un ziar „antisemit”, distribuit fără autorizaţie, chiar în faţa directorului general interimar Mircea Rusu. Managerul ar fi cerut anchetă din partea Poliţiei.

„Ziarul antisemit în mâna spectatorilor chiar în faţa directorului general interimar al TNB. Direcţia TNB cere acum ancheta poliţiei! Culmea ipocriziei!”, a scris actorul, publicând o fotografie demonstrativă pe pagina de Facebook. 

Deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, i-a cerut duminică ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, într-un comunicat, demiterea directorului interimar al Naţionalului bucureştean. Solicitarea vine în contextul în care, spune deputatul, există tot mai multe dovezi că reputata instituţie de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă pro-rusă. Bulai mai afirmă că 500 de spectatori ai Teatrului Naţional Bucureşti au găsit, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă, revanşardă, rasistă şi antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea»

În legătură cu distribuirea neautorizată a unui ziar în incinta TNB, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a reacţionat: „În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav. Nu putem tolera ca o instituţie-simbol de cultură a României (şi nicio instituţie a Ministerului Culturii) să devină spaţiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conţinutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”.

Citeşte şi: Controverse la TNB. Spectatorii dintr-o sală, primiţi cu un ziar cu mesaje anti-UE. Reacţia ministrului Culturii: „Nu putem tolera”

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite