Cele mai bune remedii ale bunicii împotriva insomniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune remedii ale bunicii pentru un somn
liniştit şi adânc FOTO Arhivă
Cele mai bune remedii ale bunicii pentru un somn liniştit şi adânc FOTO Arhivă

Pentru un somn liniştit încercaţi câteva remedii străvechi, transmise din generaţie în generaţie. Printre recomandări, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru insomnie este ceaiul de salată.

Există remedii străvechi, transmise de-a lungul generaţiilor, unele folosite în urmă cu mai bine de 100 de ani în urmă. Când eram copii, bunica avea mereu un remediu pentru aproape orice boală sau problemă care apărea, scrie grazeme.com. Întotdeuana avea o soluţie, fie că era vorba de  o durere de dinţi, zgârieturi sau chiar pentru un somn mai bun.

10 cele mai bune remedii ale bunicii pentru un somn liniştit:

O cană cu lapte

O cană cu lapte cald înainte de a vă culca vă poate ajuta să dormiţi mai bine.

Scorţişoară

Adăugaţi o linguriţă de praf de scorţişoară în ceaşca de lapte şi beţi-o cu o oră înainte de a merge la culcare pentru rezultate optime.

Nucşoară

Adăugaţi o linguriţă de nucşoară pulbere într-o ceaşcă de lapte cald şi beţi-o înainte de a vă băga în pat. Vă va relaxa şi va lupta împotriva insomniei.

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este folosit de sute de ani ca remediu natural. Deşi oamenii de ştiinţă încă nu sunt siguri ce componentă a plantei ne ajută să dormim mai bine, se crede că efectul este dat de apigenină. Pentru a pregăti ceaiul de muşeţel, adăugaţi 2-3 linguri de flori într-o ceaşcă de apă, lăsaţi-l 15 minute, apoi consumaţi-l înainte de a merge la culcare.

Ceai de salată

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru insomnie este ceaiul de salată. Salata este de obicei consumată ca atare, dar poate fi folosită şi pentru prepararea unui ceai. Doar fierbeţi câteva frunze în apă şi presaţi amestecul, apoi adăugaţi puţină miere. Beţi amestecul cu o oră înainte de culcare.

Ceai de valeriană şi nucşoară

Atât valeriana, cât şi nucşoara sunt ierburi cu proprietăţi sedative şi relaxante care vă vor ajuta să dormiţi. Amestecaţi 1/2 linguriţă de valeriană şi puţină nucşoară rasă în două ceşti de apă caldă, apoi lăsaţi amestecul timp de 15 minute. Nu este recoamnadată utilizarea remediului mai mult de 2-3 săptămâni.

Seminţe de chimen

Deşi chimenul este adesea utilizat în gătit, în medicina tradiţională este folosit pentru a induce somnul. Adaugaţi-l la masa de seara pentru un somnmai bun.

Reţetă:

Amestecaţi o linguriţă de praf de chimen în câteva linguri de piure de banane şi mâncaţi amestecul înainte de a merge la culcare. Dacă nu aveţi pulbere, folosiţi seminţele ca atare.

Banane

Consumul de banane este foarte util în lupta împotriva insomniei, deoarece conţin triptofan, element care ajută la creşterea nivelului serotoninei. Minerale precum fierul, calciul şi potasiul sunt, de asemenea, benefice unui somn liniştit.  

O baie fierbinte

Făcând o baie fierbinte cu cel puţin 2 ore înainte de a merge la culcare, puteţi trata insomnia, relaxându-vă corpul şi terminaţiile nervoase. Pentru rezultate mai bune, adăugaţi câteva picături de ulei esenţial în cadă. Sunt recomandate uleiurile de lămâie, muşeţel, rozmarin sau lavandă.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite