Metodele eficiente pentru a menţine răcoarea în dormitor fără a utiliza aparatul de aer condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metodele eficiente pentru scăderea temperaturii în dormitor
Metodele eficiente pentru scăderea temperaturii în dormitor

Multe persoane se feresc să folosească aparatul de aer condiţionat în dormitor. Dacă vă încadraţi în această categorie, încercaţi una dintre cele opt metode care păstrează temperatura scăzută pe timpul nopţii.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă fac aproape imposibilă odihna pe timpul nopţii. Pentru a vă putea bucura de un somn liniştit, businessinsider.com a realizat lista trucurilor care pot păstra o temperatură scăzută în dormitor.

Alegeţi o lenjerie răcoroasă

Alegeţi o lenjerie confortabilă, de preferat din bumbac, mai ales dacă vă împărţiţi patul cu un partener. Când există două surse de căldură corporală, lenjeria este extrem de importantă. Încercaţi o lenjerie dintr-un material moale şi aerisit pentru a ajuta la disipersarea căldurii.

Becuri LED

Becurile cu incandescenţă pierd aproximativ 90% din energia lor producând căldură. Prin trecerea la un bec LED, veţi aduce beneficii nu numai mediului înconjurător, ci şi facturii de energie, dar veţi scăpa şi de o sursă de căldură din casă.

Perne umplute cu hrişcă

Pernele umplute cu hrişcă, deşi pot părea ciudate la început, sunt destul de populare. Hrişca permite aerului să circule mai bine în loc să se blocheze în spumă şi se mulează perfect pe forma capului, gâtului şi a coloanei vertebrale.

Şosete confortabile cu buzunare pentru tampoane de răcire cu gel

Înainte de a merge în pat, puneţi-vă aceste şosete confortabile şi adăugaţi perniţele de gel răcite sub şi deasupra piciorului sau în spatele călcâiului. Puteţi lăsa pachetele în congelator pe parcursul zilei şi le puteţi scoate când mergeţi la culcare.

Un ventilator puternic şi silenţios

Alegeţi un ventilator care poate fi programat şi aveţi grijă să nu îl poziţionaţi în direcţia patului. Îl puteţi programa să se oprească după intervale prestabilite.

Opriţi dispozitivele atunci când nu le utilizaţi

Aceasta este una din cele mai frecvente greşeli. Trebuie conştientizat că din moment ce dispozitivele conectate folosesc energie, chiar dacă nu sunt în funcţiune, ele generează căldură. Încercaţi să le deconectaţi de fiecare dată când nu le folosiţi. În plus, în acest fel veţi economisi şi energie.

O mască gel de ochi

Achiziţionaţi o mască gel şi păstraţi-o în frigider. Poate fi extrem de utilă în nopţile călduroase. Aceasta poate avea o parte gel şi una din bumbac, oricare din cele două fiind extrem de confortabile.

Decorarea spaţiului cu plante

Plantele, prin fotosinteză, efectiv se hrănesc cu căldura din spaţiu. Dacă aveţi câteva plante mari care nu necesită multă lumină solară pentru a înflori, vă pot ajuta să reduceţi căldura din apartament.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite