Cele mai bune 5 diete pentru femeile peste 50 de ani. Ce criterii trebuie să îndeplinească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dieta

După vârsta de 50 de ani, viaţa se schimbă radical. Apar riduri, greutatea este tot mai greu de ţinut sub control şi este nevoie de multă muncă de lămurire cu propriul creier pentru a-i da impulsul de a rămâne activ. Numărul dietelor este ameţitor şi nu toate aceste sunt bune pentru sănătate, se  arată într-un articol publicat de healtline.com.

Dietele recomandate femeilor de peste 50 de ani

Şi cum specialiştii spun că cele mai bune diete sunt cele care pot fi urmate cu uşurinţă, iată câteva planuri de alimentaţie bune pentru orice vârstă dar mai ales pentru femeile care au trecut prin 50 de ani de viaţă.

1. Dieta mediteraneană. Se caracterizează prin conţinutul scăzut de grăsimi saturate şi cuprinde în principal legume, leguminoase, fructe, nuci şi cereale integrale şi conţine ulei de măsline ca sursă principală de grăsime adăugată. Studiile demonstrează că această dietă reduce riscul de apariţie a diferitelor boli cronice legate de vârstă, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, cancerul şi declinul mental.

2. Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension). Este concepută pentru a preveni şi trata hipertensiunea arterială, numită şi hipertensiune arterială. Se caracterizează prin conţinutul său scăzut de sodiu şi accent pe alimentele bogate în calciu, potasiu şi magneziu, despre care se ştie că ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Citiţi articolul integral pe Click!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite