Cea mai grea limbă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai grea limbă din lume. Fiecare limbă are particularităţile sale care fapt care contrinuie la un proces de învăţare mai uşor sau mai dificil. Mandarina, araba, basca sau franceza pot reprezenta un adevărat calvar pentru cel dornic să studieze o nouă limbă.

În lume sunt diferite limbi vorbite, unele mai grele decât celelalte. În urma unui calcul s-a stabilit că aproximativ 6.000 de limbi şi dialecte se vorbesc în prezent pe tot mapamondul. 

Jumătate dintre limbile vorbite pe Terra au mai puţin de 3.000 de vorbitori, iar specialiştii susţin că în următorii 50 – 150 de ani, jumătate din acestea nu vor mai exista. 

Cea mai grea limbă din lume. Araba şi mandarina

Foreign Service Institute al Departamentului de Stat al Statele Unite a realizat în 2014 o analiză a nivelului de dificultate pe care-l presupune învăţarea unei anume limbă sau familie de limbi. Bineînţeles, analiza este centrată în jurul puterii de învăţare a unui persoane născută într-o familie unde limba maternă este engleza. 

Cele mai dificile limbi de învăţat, potrivit Foreign Service Institute, sunt  araba, mandarina, coreana şi japoneză. 

Astfel, cineva care vrea să vorbească fluent una din aceste limbi ar fi nevoit să înveţe intens timp de 2.200 de ore ceea ce ar însemna respectând un program de câteva ore pe zi, apropae un an şi jumătate.      

Cea mai grea limbă din lume. Limbile fino-ugrice

Un alt studiu, arată că în categoria limbilor străine care dau dau bătăi de cap persoanelor care vor să le înveţe fac parte finlandeza, maghiara şi estona. Acestea sunt parte a categoriei limbilor fino-ugrice, subfamilie a limbilor uralice ce nu aparţin familiei indo-europene şi care au fiecare peste zece cazuri gramaticale.

Cea mai grea limbă din lume. Limba ucraineană

Nici familia slavă nu e prea uşoară. Astfel, din categoria limbilor străine anevoioase face parte limba ucraineană, dar şi rusa. Utilizarea limbii ucrainene a fost deseori limitată sau interzisă. Ucraineana scrisă foloseşte varianta modificată a alfabetului chirilic - 33 de semne, iar vocabularul este împărţit cu limbile naţiunilor vecine - poloneza, slovaca, bielorusa, rusa.

Limba franceză, grea pentru asiatici

Franceza este o limbă nici grea, nici foarte uşoară pentru români. Totuşi, dacă un chinez sau japonez ar încerca să o înveţe ar avea mari probleme, adaptabilitatea lor în ceea ce priveşte rerespectarea regulilor acestei limbi fiind deficitară.

Cea mai grea limbă din lume. Limba bască, o enigmă

Toate limbile din Europa pot fi plasate într-o anumite familie lingvistica sau grup, în limba bască e o excepţie. Aceasta nu prezintă asemănări nu nicio altă limbă şi este foarte greu de învăţat chiar şi pentru românii care se descurcă uşor cu limbile romanice vorbite în apropierea Ţării Bascilor.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite