Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile dintr-un pahar de cola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu publicat în American Journal of Public Health arată că aportul caloric al unui singur pahar de cola este eliminat printr-o oră de exerciţii fizice intense.

Cu alte cuvinte, după ce organismul vostru a primit aproximativ 250 de calorii din cola, ar fi bine să alergați pe bandă sau să faceți un jogging în aer liber...timp de o oră. Abia după 60 de minute de efort intens, veți scăpa de caloriile provenite dintr-un singur pahar de coca-cola.

Citeşte şi:
FOTO Harvard: Ce trebuie să conţină cei doi litri de lichide recomandate pe zi

Oamenii de știință din SUA au efectuat acest studiu pentru că o prea mică parte a populației acordă atenție caloriilor provenite din băuturi, fie ele carbogazoase, necarbogazoase, alcoolice sau nealcoolice. "Oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă", susţine autoarea studiului Sara Bleich.

Așa cum suntem atenţi la aportul caloric provenit din alimente, ar fi bine să citim cu atenție și etichetele băuturilor pe care le savurăm cu atâta poftă.

Jumătate dintre tinerii care au participat la experiment au renunţat să consume băuturi carbogazoase după ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria că după consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să elimine caloriile acumulate.

Deseori, 25% din caloriile primite zilnic provin doar din lichidele pe care le bem fără să ținem cont că și aceste ne pot îngrășa şi, ulterior, afecta sănătatea. Însă, uneori, cifrele calorice nu mai au același impact asupra noastră, așa că oamenii de știință din SUA au stabilit că ar fi mai bine să scrie pe etichete cât sport trebuie să facem că să ardem caloriile primite.

Un alt studiu recent a fost efectuat de cercetătorii Universităţii Harvard, din SUA. După ce au analizat fiecare băutură consumată de omul modern, oamenii de ştiinţă ne arată „ce şi cât trebuie să bem", pentru a ne feri de diversele afecţiuni favorizate de lichide. Citeşte mai multe AICI

28 de studii confirmă: Sucurile, prăjiturile şi mâncarea fast-food pot provoca dependenţă

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite