Cât de periculoase sunt „telefoanele inteligente“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poziţia gâtului sau a spatelui nu este corectă
Poziţia gâtului sau a spatelui nu este corectă

Smartphone-urile au nenumărate efecte pozitive în viaţa oamenilor moderni, însă folosirea lor excesivă poate da naştere unor probleme serioase de sănătate

La începutul erei sms-urilor, lumea medicală a fost îngrijorată de faptul că degetul mare de la mâinile utilizatorilor se deformau. Acum, problemele se acutizează, iar medicii avertizează că dependenţii de gadgeturi se cocoşează, scrie presa britanică.

Numărul persoanelor suferinde a crescut proporţional cu dezvoltarea pieţei gadgeturilor. Oamenii reclamă cel mai des dureri ale spatelui şi gâtului, iar specialiştii spun că acestea sunt date de timpul prea mare pe care aceştia îl petrec folosind telefoanele de ultimă generaţie, dar şi calculatoarele.

„Imaginaţi-vă că vă lăsaţi toată greutatea pe partea laterală a gleznei timp de 10 minute. În momentul în care reveniţi la poziţia normală, glezna va fi mai rigidă şi veţi resimţi dureri. Acelaşi lucru se întâmpă şi cu oamenii care îşi lasă gâtul spre telefon atunci când îl folosesc", a explicat chiropracticianul Rachael Lancaster motivul pentru care dependenţii de gadgeturi au dureri.

Muşchii sunt obişnuiţi să revină la poziţia iniţială, însă dacă oamenii stau într-o poziţie incorectă atunci când folosesc telefoanele, la un moment dat vor rămâne cocoşaţi.

Cum te protejezi

1. Faceţi pauze după fiecare utilizare a telefonului.

2. Priviţi direct în faţă la interval de câteva minute, trageţi bărbia înapoi înspre gât pentru câteva momente.

3. Rotiţi umerii în timp ce îţi ţii mâinile pe lângă corp ăentru a creşte fluxul sanguin.

4. Staţi cu spatele drept.

5. Ridicaţi telefonul mai mult atunci când scrii mesaje.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite