Carnea făcută în laborator ar putea fi găsită în restaurante în scurt timp, după ce producătorii au primit o finanţare uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea artificială făcută în laborator ar putea fi găsită în
restaurante în 3 ani
Carnea artificială făcută în laborator ar putea fi găsită în restaurante în 3 ani

În maxim trei ani se preconizează că în magazinele din Statele Unite se va găsi carne făcută în laborator, după ce compania care dezvoltă acest produs a primit o nouă finanţare uriaşă.

O companie olandeză care a prezentat în urmă cu 5 ani primul burger din carne făcută în laborator a declarat că a reuşit să găsească finanţare pentru a-şi continua planurile de a produce şi vinde carne artificială, scrie New York Post. 

Pentru a duce la îndeplinire proiectul până în 2021, Mosa Meat a primit 8,8 milioane de euro, în principal din partea M Ventures şi a grupului Bell Food Group. În trecut compania mai primise 1 milion de euro de la co-fondatorul Google, Serghei Brin.

Toate acestea au venit ca răspuns după ce ecologiştii au avertizat că apetitul în creştere al oamenilor pentru carne, în special în economiile emergente, cum ar fi China, nu este durabil deoarece carnea de vită, carnea de porc şi păsările de curte necesită resurse mult mai mari decât proteinele pe bază de plante. 

De altfel, unii cercetători încurajează acest demers întrucât îl consideră mult mai prietenos cu mediul şi ar reduce în mod considerabil emisiile de gaze cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală. Sigur că fermierii nu sunt deloc încântaţi de această idee, în timp ce oamenii sunt fie curioşi, fie sceptici.

Acum marea provocare este de a face ca produsul să aibă textura şi gustul cărnii adevărate.

Mosa Meat foloseşte un mic eşantion de celule prelevate dintr-un animal viu, acestea fiind hrănite cu nutrienţi, astfel încât să se dezvolte ca ţesut muscular.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite