Weekend romantic la munte de Valentine’s Day. Cât îi costă pe români distracţia

0
0
Valea Prahovei este destinaţia preferată de cupluri pentru această perioadă FOTO Shutterstock
Valea Prahovei este destinaţia preferată de cupluri pentru această perioadă FOTO Shutterstock

Aproape 28.000 de români vor petrece Valentine’s Day în diverse staţiuni din ţară, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Destinaţia preferată rămâne Valea Prahovei.

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni au pregătit pentru acest sfârşit de săptămână pachete turistice pentru îndrăgostiţi. Acestea cuprind, pe lângă cazare şi masă, şampanie şi fursecuri în cameră, precum şi meniuri speciale pentru cupluri, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citaţi de Mediafax. 

Valea Prahovei, destinaţia cea mai populară

Cele mai multe rezervări au fost făcute în acest weekend pentru Valea Prahovei, unde gradul de ocupare se apropie de 80%, faţă de 60-70%, cât este în mod obişnuit. Preţul unui pachet de cazare pentru o noapte cu mic dejun şi cină festivă porneşte de la 150 de lei şi ajunge la 900 lei pentru două nopţi de cazare, mese şi cină festivă.

Îndrăgostiţii pot merge şi pe litoral în acest weekend. Câteva dintre hotelurile de la malul Mării Negre, majoritatea de patru stele, sunt deschise cu această ocazie. Hotelierii de pe litoral oferă turiştilor pachete speciale de Ziua Îndrăgostiţilor. 

Românii vor cheltui aproape 2 milioane de euro

„Numărul de rezervări făcute pentru acest sfârşit de săptămână se apropie de 28.000 de turişti, care vor cheltui, în medie, doar pentru servicii turistice (cazare şi masă) aproximativ 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,4 milioane de lei (1,9 milioane de euro)“, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, citat de Mediafax.

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite