VIDEO Cele mai romantice replici din filmele de dragoste care au făcut istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pentru unii Valentine’s Day este o sărbătoare consumeristă, pentru alţii e un prilej de a celebra iubirea. Iar iubirea poate fi, de multe ori, ca-n filme. „Huffington Post“ a selectat unele dintre cele mai cunoscute replici din pelicule romantice care au făcut istorie, de la „Casablanca“ şi „Pe aripile vântului“, până la „Titanic“ şi „Notting Hill“.

Tu completezişiM-ai cucerit încă de când mi-ai spus «Bună»-Jerry Maguire

Aceste două replici celebre aparţin lui Tom Cruise şi lui Renee Zellweger din filmul „Jerry Maguire”. După un mariaj scurt, o relaţie nu tocmai fericită şi probleme profesionale, Jerry, interpretat de Tom Cruise, se întoarce la Dorothy, interpretată de Rennee Zellweger, cu intenţia de a o cuceri. El îşi începe discursul cu un „Bună”, urmat de celebra frază „Tu mă completezi“. Dorothy savurează momentul, iar replica e e simplă: „M-ai cucerit încă de când mi-ai spus «Bun㻓.

Dragostea înseamnă nu spui niciodată că-ţi pare rău-Love Story

Povestea de dragoste clasică a anilor 1970, „Love Story” a lăsat în urmă una dintre cele mai bune replici despre dragoste din istoria cinematografiei.

Niciodată nu-ţi voi da drumul, Jack-Titanic

Scena din finele filmului „Titanic“ rămâne una dintre cele mai memorabilă. După ce vaporul se scufundă, Rose, interpretată de Kate Winslet şi Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, sunt aruncaţi în apa îngheţată. Rose, care pluteşte pe bucată de lemn, îi promite lui Jack că niciodată nu-i va da drumul.

Atunci când realizezi vrei să-ţi petreci restul vieţii cu cineva, vrei ca tot restul vieţii tale înceapă cât mai curând posibil-Când Harry a cunoscut-o pe Sally

În filmul „Când Harry a cunoscut-o pe Sally”, Harry (Billy Crystal) şi Sally (Meg Ryan) testează limitele prieteniei dintre un bărbat şi o femeie. După ce s-au iubit şi s-au urât reciproc, spre sfârşitul filmului cei doi sunt din nou împreună, moment în care Harry îi spune lui Sally: „Atunci când realizezi că vrei să-ţi petreci restul vieţii cu cineva, vrei ca tot restul vieţii tale să înceapă cât mai curând posibil“.

Nu uita, sunt doar o fată, care stă în faţa unui băiat, cerându-i o iubească-Notting Hill

Julia Roberts şi Hugh Grant fac echipă în filmul „Notting Hill“, din 1999. Julia joacă rolul superstarului Anna, care se îndrăgosteşte nebuneşte de un englez simplu, Will (Hugh Grant). El devine intimidat de faima Annei şi o refuză, dar aceasta îi spune: „Nu uita, sunt doar o fată, care stă în faţa unui băiat, cerându-i să o iubească.”

Vom avea mereu Parisul-Casablanca

Nu poate fi lăsat deoparte poate cel mai romantic film realizat vreodată, „Casablanca“, o peliculă cu Humphrey Bogart (Rick) şi Ingrid Bergman (Ilsa). Atunci când sunt obligaţi să se despartă, Rick îi spune Ilsei să se gândească la momentul lor de dragoste: „Vom avea mereu Parisul“.

Ar trebui fii sărutată de multe ori, de cineva care ştie cum-Pe aripile vântului

În filmul „Pe aripile vântului“, Clark Gable îl interpretează pe elegantul Rhett Butler, bărbatul ideal în viziunea lui Scarlett O`Hara (Vivien Leigh). Rhett o tachinează pe Scarlett spunându-i: „Ar trebui să fii sărutată de multe ori, de cineva care ştie cum”.

Alege-mă pe mine, căsătoreşte-te cu mine, lasă-mă te fac fericit- My Best Friend`s Wedding

Julia Roberts rămâne regina comediilor romantice. În „My Best Friend’s Wedding“, ea o interpretează pe Julianne Potter, o femeie care realizează că este îndrăgostită de cel mai bun prieten al său, Michael (Dermot Mulroney) doar după ce acesta s-a căsătorit. Julianne îşi face curaj şi îi spune acestuia „Alege-mă pe mine, căsătoreşte-te cu mine, lasă-mă să te fac fericit“.

Te plac foarte mult exact aşa cum eşti-Jurnalul lui Bridget Jones

După câteva săptămâni de întâlniri cu afemeiatul Daniel Cleaver (Hugh Grant), personajul principal din „Jurnalul lui Bridget Jones“, interpretat de Renee Zellweger, începe o relaţie cu Mark Darcy (Colin Firth). Atunci când ajung să se cunoască mai bine, Bridget îi mărturiseşte lui Mark ce greşelile a făcut, dar acesta îi răspunde: „Te plac foarte mult exact aşa cum eşti“.

Am vrut ca tu fii, am vrut atât de mult ca tu fii-You`ve Got Mail

Cuplul format din Meg Ryan şi Tom Hanks face din comedia romantică „You`ve got mail“ un film de dragoste remarcabil. Meg Ryan o interpretează pe Kathleeen Kelly, proprietara unei mici librării care se îndrăgosteşte pe internet de un bărbat. Aceasta nu realizează până la sfârşit că respectivul bărbat, Joe Fox, este moştenitorul afacerii cu cărţi Fox Books şi cel mai mare duşman al său în afaceri. Atunci când în sfârşit se întâlnesc, ea îi spune: „Am vrut ca tu să fii, am vrut atât de mult ca tu să fii“.

FilmePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite