Veşti proaste pentru turiştii care merg la Roma: după Fontana di Trevi şi Colosseum, încă un obiectiv turistic va fi dificil de vizitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roma, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, se transformă în şantier turistic, spre dezamăgirea turiştilor care ajung în frumoasa capitală a Italiei ca să admire Fontana di Trevi după un panou de plexiglas, Colosseum-ul împânzit de schele, iar, mai nou, nu vor mai putea să păşească nici pe treptele din Piazza di Spagna.

Roma se numără printre principalele destinaţii de tip city break preferate şi de români, graţie obiectivelor turistice devenite embleme ale culturii şi istoriei italiene, cum sunt Colloseumul şi Fontana di Trevi, dar şi treptele din Piazza di Spagna. 

Deşi nevoia de restaurare a monumentelor din capitala Italiei este o realitate, după cum au declarat autorităţile italiene încă din 2012, când a intrat în renovare impunătorul Colosseum, lucrările durează mult prea mult timp, aspect care a început să fie discutat şi în presa şi la televiziunile italiene. 

image

Colosseumul este în renovare din 2012. FOTO theaustralian.com.au

Mass-media au semnalat faptul că este inacceptabil ca lucrările să fie tergiversate atunci când ai o responsabilitate faţă de milioanele de turişti care vin an de an la Roma ca să plece dezamăgiţi de priveliştea deplorabilă din interiorul Colosseumului, împânzit de schele, de faptul că Fontana di Trevi este secată încă din luna iulie 2014, iar statuile din ansamblu pot fi zărite după un panou de plexiglas, mergând pe o pasarelă îngustă (foto jos).

image

Fontana di Trevi este secată încă din luna iulie a anului trecut. FOTO tgcom24.mediaset.it/

Să vezi Roma şi apoi să mori de nervi: 3.000 de kilometri şi 5.000 de dolari ca să vă admir schelele

De altfel, presa italiană relatează adesea despre nemulţumirile turiştilor care se plâng că bat atâta drum şi scot o mulţime de bani din  buzunar ca să vadă un şantier. Adesea, călătorii enervaţi de situaţie scriu mesaje pe panourile care ţin turiştii departe de Fontana di Trevi. Unul dintre ele, prezentat în vara anului trecut la televiziunea italiană TG24, spunea:

3.000 de kilometri şi 5.000 de dolari ca să vă admir schelele. Nu munciţi şi iarna ???
image

Mesajul unui turist dezamăgit de felul în care arată Fontana di Trevi. FOTO tgcom24.mediaset.it/

Accesul pe treptele din Piazza din Spagna va fi închis de săptămâna aceasta 

Recent, s-a anunţat că încă un obiectiv turistic important din Roma, treptele din Piazza di Spagna, va intra în renovare, iar lucrările se vor prelungi, cel mai probabil, şi în primăvara lui 2016, după cum informează varianta online a publicaţiei Conde Nast Traveler.

Lucrările de renovare, care încep chiar săptămâna aceasta, sunt sponsorizate de vestitul brand de bijuterii Bulgari. O porţiune a treptelor din Piazza din Spagna va fi redeschisă numai în luna decembrie, pentru a le permite turiştilor care iau parte la festivităţile de Crăciun să trecă prin această zonă, în drum spre Vatican. 

Treptele spaniole au fost restaurate ultima dată în 1995, însă autorităţile din Roma consideră că este necesară o nouă lucrare de renovare, urmare a traficului turistic intens din ultimii ani. Conform unui studiu realizat de Panaramio, treptele din Piazza din Spagna au fost în 2014 cea mai fotografiată atracţie turistică din toată Italia.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite