Grecii vor să pună taxe nesimţite de intrare la cele mai importante obiective turistice: cât ne va costa să vizităm Acropola din Atena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui bilet de intrare la Acropola din Atena ar putea să crească de la 12 euro la aproximativ 48 de euro. FOTO gotravel.ro
Preţul unui bilet de intrare la Acropola din Atena ar putea să crească de la 12 euro la aproximativ 48 de euro. FOTO gotravel.ro

Încercările guvernului grec de a acoperi datoriile uriaşe ale ţării se vor face simţite de anul viitor în buzunarele turiştilor dornici să viziteze obiectivele de interes istoric şi cultural din Grecia. Preţul biletelor de intrare ar putea să fie din 2016 şi de patru ori mai mari decât sunt în prezent.

Preţul unui bilet de intrare la Acropola din Atena ar putea, în acest caz, să crească de la 12 euro la aproximativ 48 de euro, o sumă imensă. Prin comparaţie, biletul pentru a vizita Turnul Londrei este 33 de euro, iar pentru Turnul Eiffel de 16 euro.

Reprezentanţii de stânga din Guvernul grec au descris actualele preţuri ale biletelor ca fiind „inacceptabil de mici“, în condiţiile în care 10.000 de turişti vizitează zilnic Acropolele în plin sezon. 

Noile tarife vor intra în vigoare cel mai probabil din luna aprilie a anului viitor, şi vor fi valabile până în luna noiembrie, pentru ca în restul lunilor anului să se aplice o reducere de 50% din preţul biletului. Este de aşteptat ca taxele să se dubleze şi în cazul altor situri antice din Grecia, care atrag împreună 26 de milioane de turişti în fiecare an.

Pe de altă parte, reprezentanţii agenţiilor de turism din Grecia se tem că această creştere a preţurilor va speria turiştii, iar turismul va înregistra o scădere a încasărilor.

„Creşterea impozitelor pentru toate bunurile şi serviciile turistice, ca şi anunţatele majorări ale preţurilor în cazul muzeelor şi siturilor arheologice vor face ca pachetele turistice să nu mai fie competitive“, a declarat Lysandros Tsilidis, preşedintele Federaţiei agenţilor de turism din Grecia, citat de Daily Mail.

Totuşi, guvernul grec are de gând să ofere intrarea gratuită la obiective pentru grecii care nu au un loc de muncă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite