Varşovia, cea mai rentabilă destinaţie de city break din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mirror.co.uk
FOTO mirror.co.uk

Capitala Poloniei se află în topul clasamentului celor mai ieftine oraşe de vizitat din Europa. Vilnius şi Budapesta se află şi ele pe listă.

Topul celor mai ieftine destinaţii de city break-uri din Europa a fost realizat de Post Office Travel Money şi inclus in raportul anual, potrivit publicaţiei The Mirror.

Astfel, Varşovia este astăzi cea mai bună destinaţie din Europa luând în calcul raportul calitate/ preţ, ocupând prima poziţie în topul celor mai ieftine oraşe de pe bătrânul continent, fiind şi una din cele opt destinaţii din Europa de Est de pe listă.

Studiul a constat în analizarea preţurilor din 12 locaţii preferate de turişti pentru city break-uri. Lista produselor şi serviciilor ale căror preţuri au fost analizate include cafeaua, berea, răcoritoarele, cina pentru două persoane cu o sticlă de vin, transferurile de la şi la aeroport, vizitarea obiectivelor turistice şi cazarea, fără biletele de avion.

Media costurilor pentru Varşovia a rezultat a fi 143 de euro, aproape o treime din cât costă un city break la Stockholm (411 euro), care este cel mai scump din cele 35 de oraşe cercetate. Şi Dublin este un oraş destul de scump şi de inaccesibil pentru mulţi turişti, costul unui city break acolo fiind de 387 de euro. Vilnius, care anul trecut era cel mai ieftin oraş şi care a fost surclasat anul acesta de Varşovia, este acum a doua cea mai ieftină destinaţie (140 de euro). Locul al treilea este ocupat de Budapesta (155 de euro), iar capitala Latviei, Riga (167 euro), şi şarmanta Cracovie (168 de euro) completează topul celor mai ieftine cinci oraşe de vizitat din Europa.

Următoarele locuri sunt ocupate de: Lisabona (171 euro), Atena (188 euro), Praga (179 euro), Moscova (185 euro) şi Dubrovnik (173 de euro).

tabel preturi destinatii turistice
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite