Cele mai frumoase locuri din Lituania. Oraşe medievale, parcuri naturale şi dealuri ciudate, pline de legende

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Capitala ţării, Vilnius, Dealul Crucilor şi staţiunea Druskininkai se numără printre cele mai frumoase locuri din Lituania. Această ţară are numeroase obiective turistice deosebite, de la oraşe şi castele medievale la parcuri naturale superbe şi centre de tratament balnear.

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Vilnius

Capitala Lituaniei este un oraş cu arhitectură barocă, cu străduţe întortocheate, iar centrul istoric este unul din cele mai mari şi frumoase din Europa, scrie Travelaway.me. Turiştii se vor bucura de hoteluri deosebite, baruri plăcute şi de o viaţă culturală foarte bogată: există multe centre de expoziţii şi un centru de artă contemporană. Viaţa de noapte este foarte animată, pentru că aici sunt foarte mulţi studenţi.

image

Un interesant obiectiv turistic în Vilnius este Muzeul Victimelor Genocidului, care se află în fostul sediul al KGB. Turiştii care nu sunt interesaţi de istoria întunecată a acestei foste ţări sovietice pot merge într-o plimbare cu balonul cu are cald sau pot admira panorama de la Castelul de Sus. La doar 30 de kilometri distanţă poate fi vizitat oraşul medival Trakai, situat în jurul unui lac. Aici poate fi vizitat şi castelul Trakai, care este foarte impunător.

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Curonian Spit

La doar 10 minute de mers cu barca de oraşul port Klaipeda se află Curonian Spit, o peninsulă înscrisă în patrimoniul UNESCO, unde sunt cele mai mari dune de nisip mişcător din Europa. Aici sunt plaje pitoreşti şi sate de pescari ferite de masele de turişti care vizitează ţara.

Este destinaţia ideală pentru cei care caută linişte şi relaxare în mijlocul naturii. Zona se află pe malul Mării Baltice, la graniţa cu Rusia. Orăşelul Nida se află în această zona şi este cunoscut pentru magazinele numeroase de bijuterii din chihlimbar. Klaipeda, aflat în aporpiere, este al treilea oraş ca mărime din Lituania şi principalul port. Centrul vechi este plin de restaurante, magazine şi brutării încântătoare.

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Dealul Crucilor

Situat în nordul ţării, lângă oraşul Siauliai, Dealul Crucilor este una dintre cele mai ciudate obiective turistice şi principala destinaţie de pelerinaj din ţară. Conţine peste 200.000 de cruci şi este un simbol al credinţei religioase puternice a lituanienilor. Crucile au diferite stiluri şi mărimi şi multe au fost aduse aici de rudele unor persoane dispărute, considerate moarte. Legenda spune că pe deal au loc miracole.

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Parcul Naţional Aukstaitija

image

Situat în nord-estul Lituaniei, acest parc naţional cuprinde păduri sălbatice, lacuri albastre superbe şi cătune pitoreşti, ideale pentru un popas de câteva zile. Este locul perfect pentru turiştii care vor să cunoască frumuseţea naturală a ţării şi tradiţiile ei folclorice. Printre obiectivele turistice care merită vizitate aici sunt biserica din lemn de la Paluse şi Muzeul Apiculturii.

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Druskininkai

Situat la graniţa cu Polonia şi Belarus, Druskininkai este cunoscut pentru aerul curat şi izvoarele minerale de aici, fiind o veche staţiune balneară. Cândva era un loc destinat doar celor bogaţi, dar păstrează şi multe clădiri anoste din timpul erei sovietice, inclusiv sanatorii. Cu toate acestea, staţiunea începe să-şi revină, aici există hoteluri de lux şi centra spa recunoscute. Aici se pot face tratamente cu apă minerală şi băi de nămol.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite