Vacanţa din ţară: trei plaje de la Marea Neagră unde te poţi relaxa fără înghesuială

0
0
Plaja Tuzla
Plaja Tuzla

În vacanţele din ţară poate fi bine şi frumos, dacă ştii unde să cauţi. Aşa că îţi propunem trei plaje de la Marea Neagră, doar că trişăm: una dintre ele e din Bulgaria.

În acest episod am căutat trei plaje diferite de la Marea Neagră, nişte alternative pentru destinaţiile tale preferate din Grecia, dar care la care să poţi ajunge mai repede: te ducem într-o oază cool, cu apa mării de culoare turcoaz, într-un loc stâncos de plonjat în apă şi pe o limbă de nisip la confluenţa cu Dunărea.

Plaja Tuzla pentru amatorii de confort pe nisip

De sus, culoarea mării pare ireală

De ce? În această parte a litoralului românesc, apa mării are o culoare diferită şi deosebită, pe care o ştii mai bine din vacanţele tale din Grecia: turcoaz.

Unde? În apropiere de Eforie Sud

La ultima plajă sălbatică din România, situată în localitatea Tuzla, pe care, de obicei, o tranzitezi spre o altă destinaţie de pe litoralul nostru, se ajunge destul de anevoios, pe un drum prăfuit şi neasfaltat, care-şi va lăsa din plin urmele pe maşina ta. În sensul că, odată întors acasă, va trebui să o duci ASAP la spălătorie. Dar priveliştea cu care te răsplăteşte această fâşie de plajă merită de plin. De sus, de pe coasta cu vegetaţie sălbatică, apa se vede ca-n Grecia.

 Vântul bate mai abitir în această parte a litoralului

z

Odată ce cobori pe plajă, ai de ales: partea neamenajată şi sălbatică, fără confort, dar destul de aglomerată de oameni cu umbreluţe şi corturi, sau partea amenajată, o oază cu de toate în care accesul se face pe bază de rezervare şi plată. Această oază poarte numele de Cochilia şi arată ca în cele mai mişto poze exotice de pe Instagram. Un boem dichisit, cu un bar cu lounge foarte şic, hamacuri numai bune de fotografiat, umbrele mari din stuf şi puff-uri confortabile în loc de şezlonguri. E un fel de comunitate pe plajă, cu lume şi muzică bună, şi repet, cea mai frumoasă apă pe care am văzut-o la mare.

 Pe plaja Cochilia, accesul se face pe bază de rezervare

\

Dacă te ţine buzunarul să dai 80 de lei/persoană, de luni până joi, şi 100 lei/persoană de vineri până duminică inclusiv, acolo-i de tine! În preţ sunt incluse locul sub umbrelă, un bean bag, acces la toalete, duşuri, dar şi la spaţiile comune de pe plajă – zonele cu hamace, leagăne, photo corners, o zonă de socializare.

Continuarea articolului, aici

 

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite