Unde mergem la schi: topul celor mai ieftine staţiuni din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O spătămână la schi în Bulgaria este de trei ori mai ieftină decât una în Austria FOTO:liftopia.com
O spătămână la schi în Bulgaria este de trei ori mai ieftină decât una în Austria FOTO:liftopia.com

Dacă aveţi în plan o vacanţă la schi iarna aceasta, cea mai ieftină opţiune este la o aruncătură de băţ. Un studiu realizat de Trip Advisor plasează staţiunea Bansko, din Bulgaria, în topul celor mai ieftine din Europa.

Pentru o familie de patru persoane, cea mai avantajoasă destinaţie pentru schi din Europa este staţiunea Bansko, din Bulgaria, potrivit unui studiu comandat de site-ul de călătorii Trip Advisor.

42 de staţiuni de pe întreg continentul au fost analizate şi au fost luate în calcul costurile cu cazarea, mâncarea şi băutura, accesul pe pârtiile de schi şi lecţiile de schi, scrie publicaţia britanică „The Telegraph“.

O spătămână de vacanţă în bansko pentru o familie de patru persoane costă, în medie, 2.087 euro, o treime din costul unei vacanţe similare în staţiunea St. Anton, din Austria, cea mai costisitoare din toate staţiunile analizate. O săptămână de vacanţă aici costă, în medie, 6.433 euro în intervalul 15 decembrie 2014-15 aprilie 2015 (perioadă analizată pentru toate staţiunile). St Moritz, din Elveţia, este următoarea în topul celor mai scumpe staţiuni de schi.

Pe următoarele locuri în clasamentul celor mai ieftine destinaţii de schi pentru această iarnă se află Sierra Nevada, din Spania, şi Sochi, din Rusia.

Top 10 cele mai ieftine staţiuni de schi pentru o familie de patru persoane, o săptămână:

1. Bansko, Bulgaria 2.087 euro

2. Sierra Nevada, Spania 2.469 euro

3. Sochi, Rusia 2.820 euro

4. Berchtesgaden, Germania 3.166 euro

5. Ordino Arcalis, Andorra 3.202 euro

6. Arinsal, Andorra 3.238 euro

7. Formigal, Spania 3.258 euro

8. Serre Chevalier, Franţa 3.300 euro

9. Soldeu, Andorra 3.418 euro

10. Pas de la Casa, Andorra 3.428 euro

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite